Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

80 milliós fejlesztés a gyermekklinikán

Nyolcvanmilliós beruházás fejeződött be a közelmúltban az egykori újszegedi gyermekkórházban, amely az integrációval már a gyermekklinikához tartozik. Bővült az ellátási profil, új terápiás és kiszolgáló helyiségek épültek.
Több mint nyolcvanmillió forint értékű fejlesztés fejeződött be a szegedi gyermekgyógyászati klinika újszegedi részlegén.

Mint Túri Sándor professzor, az intézmény vezetője elmondta, az ifjúsági pszichiátriát és a kétszeresére bővített gyermekfertőző részleget átköltöztették Újszegedre, és egy új gazdasági épületet is felhúztak, ahol raktár, gyógyszertár, könyvelői és betegfelvételi irodák kaptak helyet. A főépület tetőterében kilencven nővér számára öltözőt, valamint kismamaszobákat alakítottak ki. Az új rehabilitációs központban koraszülött utógondozó, három tornaterem, hidroterápiás szoba, két szakrendelő, hat gyógytornász, két szakorvos és logopédus is várja a kis betegeket. Az ifjúsági rendelőben két ortopéd szakorvos dolgozik és mozgásterápiás ambulancia működik.

A beruházáshoz a pénz úgy állt össze, hogy az ifjúsági pszichiátria korábbi épületét húszmillió forintért átadták az önkormányzatnak, a fertőző részleg bővítésére hétmilliót kaptak a várostól, harmincmilliót adott Szabó Gábor rektor az egyetem stratégiai alapjából, huszonötmillió pedig a szegediek közadakozásából származik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Haladék a bűznek és a legyeknek

Fellélegezhetne Szeged, ha a négy városszéli sertéstelep betartaná az októberi uniós határidőt,… Tovább olvasom