Délmagyar logó

2016. 10. 28. péntek - Simon, Szimonetta 3°C | 11°C

„Ez egy provokáció

Kistelek - A Jobbik ma este a cigánybűnözés ellen tart figyelemfelhívó demonstrációt Kisteleken. A város polgármestere szerint nem kellene a települést ilyen demonstrációkkal felkavarni. Úgy véli: az igazságszolgáltatásra kell bízni az ítéletet.
- Ez egy provokáció – mondta lapunknak R. Tibor baksi kútfúró, aki a múlt héten, pénteken délelőtt keveredett szóváltásba Gy. István 59 éves nyugdíjassal a mindszenti komp baksi oldalán. A fiatal roma vállalkozó elmondása szerint teherautójával a férfi kocsija elé állt a sorban, mert nem tudta, hogy ő is a kompra várakozik. Ekkor a nyugdíjas szitkozódni és cigányozni kezdett. – „Ki kellene irtani benneteket, mint Szabolcsban!" Ilyeneket üvöltözött nekem és két társamnak – állította a harmincas éveiben járó fiatalember, aki hozzátette: Gy. István kezdte a verekedésbe torkolló lökdösődést. A nyugdíjas férfi végül 8 napon belüli sérüléseket szenvedett a verés következtében. – „Úgy üss meg, hogy még látsszon is!" – üvöltötte felém a férfi, akit soha életemben nem láttam azelőtt. Már akkor tudtam, hogy ez egy provokáció, és ennek folytatása is lesz – tette hozzá R. Tibor, aki múlt szombaton önként jelentkezett két társával a kisteleki rendőrségen. A három férfi ellen csoportos garázdaság miatt indult nyomozás.

A baksi vállalkozó szomszédai szerint a férfi és családja nyugodt életet élnek. Soha egy hangos szót vagy veszekedést nem hallani tőlük. Ezért is tartják különösnek a kompnál történt verekedést.

A Jobbik az üggyel kapcsolatban csütörtökön tartott sajtótájékoztatót, ahol megjelent Gy. István, a megvert nyugdíjas is. Akkor jelentették be, hogy a Jobbik és a Magyar Gárda ma este 7 órakor figyelemfelkeltő demonstrációt tart Kisteleken. Tóth Péter, a párt szegedi elnöke a delmagyar.hu-nak elmondta: a cigánybűnözés ellen demonstrálnak. Szerinte az etnikai konfliktusokat a kormány szítja, amelynek következtében „a békés cigányok is kezdenek megvadulni". A Jobbik 100 főre kért engedélyt a rendőrségtől.

– A mi városunk egy békés település, ahol nem hiányzik a Magyar Gárda demonstrációja – nyilatkozta Nagy Sándor. Kistelek polgármestere szerint az embereknek elég sok problémájuk van, nem kellene tovább nehezíteni a helyzetüket. A politikus úgy véli: ez egy rendőrségi ügy, amelyben az igazságszolgáltatásnak kell ítéletet mondania.

Olvasóink írták

 • 9. cartagonova 2009. augusztus 17. 16:04
  „6. kispekő, ekkora ökör eszmefuttatást ritkán van alkalom olvasni!”
 • 8. flexsnake 2009. augusztus 16. 13:02
  „igazság? :D az igazság relatív dolog, mindenkinek a maga igazsága az igazság. A jog tökéletesen képes kezelni a helyzeteket ha mindig az adott helyzethez igazítják. Már igazítani kellett volna. Ha felelős a kormányzás akkor az igények szerint alakítja a törvényeket és a büntetési tételeket. Ennyi a titka. HA valaki két lopás után életfogytiglant kap el lesz rettentve a többi. Ez nem kegyetlen, hanem teljesen logikus. Az mondja hogy nem jó aki számít rá hogy őt is elítélhetik.”
 • 7. bo 2009. augusztus 16. 09:00
  „"az igazságszolgáltatásra kell bízni az ítéletet." Magyarországon nincs igazságszolgáltatás, hanem jogszolgáltatás, úgyhogy azt aztán bízhatják akár a Napra is, úgy sem lesz soha!”
 • 6. kispekő 2009. augusztus 15. 21:08
  „Minden olyan hozzá szólóhoz füzöm aszt a gondolatom amit most fogok kifejteni!

  Sajnos amióta ádám és éva bünt követett el azóta mindig is voltak és lesznek bünös lelkü emberek ,független attól,hogy mely nemzetiséghez,felekezethez is tartozzék az, sajnálatos módon most annak a világát élyük,hogy amióta MSZP- fölválalta Gyurcsány ferencet és kormány vezetéséhez jutatta azóta ez az ország szét hulott és nagy mértékben a rohanó világnak köszönhetően tönkre tette önmagát.
  Tudva már évekkel ezelőtt minden politikai párt, semit nemtett az ország érdekében hanem hagyta,hogy vigye az ország helyzetét rossz irányban, Hogy az MSZP - elterelő hadmüveletnek szánta,hogy a jobbik szervezetet és a magyar gárdát engedje,hogy életképessé vályon abban a hiszenben,hogy igy a jobb oldalt megossza és azokat a hatalmas bakikat a koaliciós társával amit elkövettek az egyszerü szüklátókörü embereknek a figyelmét elveszi mint akik élyenezik a jobbikat és a magyargárdát,holott ezek magyarország szégyenei,nem a cigányok ! szivesen föltenném ezeknek a tiszta fajú áriáknak,hogy mitől magyarabbak a magyarállampogárságú romáktól,a történelem bebizonyitotta,hogy nem egy nemzet ment keresztül hazánkon ,ha családfát kéne minden egyes magyargárditának,jobbikosnak álitani ,bizony meglepődnének,hogy más nemzetiségü az egyik leszármazotjuk,fojtatni kivánom a következő gondolatomban.”
 • 5. .suhym. 2009. augusztus 15. 19:25
  „4. hozzászólás Riri 2009.08.15. 15:14

  "Remélem veled kezdi a jobbik!!!.."

  Mire gondolsz pontosan?
  Mit kezd vele a Jobbik?”
 • 4. Riri 2009. augusztus 15. 15:14
  „<moderálva>”
 • 3. mag 2009. augusztus 15. 15:01
  „moderálva”
 • 2. o1királylány 2009. augusztus 15. 13:56
  „moderálva sértő”
 • 1. flexsnake 2009. augusztus 15. 12:38
  „VAn egy dal ami azt mondja:
  ,,ostoba, ostoba, ostoba.... jaj de nagyon ostoba"
  Hé tatukám, amíg én fizetem a nyugdíjad ne pattogjál mert nem fogom fizetni tovább.
  A jobbik meg foglalkozzon azzal hogy miképpen lehet tagjuk egy rendőrre követ dobáló. Rengeteg saruk van amivel el kell még számolniuk. A sitten lesz rá idő.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ádám nehéz napja

Szeged - Akárcsak tavaly, idén is nehéz napot élt át pénteken a 12 éves Varga Ádám az őssejtek… Tovább olvasom