Délmagyar logó

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 6°C | 9°C Még több cikk.

„Remélem, kitart az újság, amíg bejutok!

Szeged - A többség betegségeit és leleteit tárgyalja meg a szomszédjával, mások bulvárlapokat olvasgatnak vagy rejtvényt fejtenek, amíg bejutnak az orvoshoz az „SZTK-ban". Van, akit már a parkolószelvény ellenőrzése is felvillanyoz a várótermi unalomban.
– Ez a Harry Potter-cikk tiszta kínlódás. Csak azért olvasom, mert nincs más. Remélem, kitart az újság, amíg bejutok! – mondta tegnap délelőtt a Tisza Lajos körúti rendelőintézetben várakozó Szabóné Paragi Mónika, akit éppen a Story lapozgatása közben zavartunk meg. Arra voltunk kíváncsiak: mivel ütik el az időt a betegek, amíg bejutnak az orvoshoz. A bepólyált kezű nő – akit egy ló harapott meg – kötözésre várt. Azt mondta, még 20 percre elég az olvasnivalója, ha addig se jut be, majd unatkozik, és néz ki a fejéből.

Már a hátsó oldalon, a sportrovatnál járt a Blikkben a bajai Pechof László, aki kislánya aznapi harmadik vérvételére várt. Nála nagyjából fél óra egy újság – mondta –, sajnálja, hogy most nem hozott magával többet. Majd kimegy ellenőrizni, hogy nem járt-e le a parkolószelvényük, azzal is megy az idő – jutott eszébe hirtelen egy újabb lehetőség, amitől kissé felvillanyozódott.

Mindenki másképp üti el a várakozás perceit. Fotó: Segesvári Csaba
Mindenki másképp üti el a várakozás perceit.
Fotó: Segesvári Csaba

A többségnek viszont más a stratégiája. A várakozás üres perceit, óráit – kihallgattuk – a székszomszédok egymás leleteinek megbeszélésével kezdik, majd a betegségek, a politika, a család és a főzés kerül sorra. Attól függ, meddig jutnak a témakörök „feldolgozásában", hogy mikor hívják a rendelőbe őket. Ritkaság a nyugodtan olvasgató ember, könyvet lapozgató beteget pedig egyet sem láttunk.

– Türelmetlen vagyok ilyenkor a könyvhöz. Inkább rejtvényt fejtek, de most vettem egy Délmagyart is, amit egyébként az interneten olvasok – mondta a kardiológián várakozó Oláh István. – Sajnos az előtérből eltűnt a hírlapos, és az Aradi vértanúk terén is zárva az újságospavilon, úgyhogy az áruházban kaptam végül olvasnivalót – tette hozzá a férfi. Ugyanitt bajlódott a függőlegesekkel és vízszintesekkel Szatmári István, akinek éppen az efféle várakozásokra vannak félretéve régebbi rejtvényújságai. Könyvet azért nem olvas, mert azt sokkal rosszabb félbehagyni, ha beszólítják. Mi van, ha megfejti mindet, mielőtt bejut? – akadékoskodtunk. Ezt ugyan nem – mutatta a vastag Füles-évkönyvet. Elhittük neki.

Szerelemmel megy az idő

 – Igen? – vetett rám futó pillantást az új klinika földszinti ambulanciáján hevesen SMS-ező Nagy Dávid, miután megszólítottam. A kontrollra érkező fiú háromnegyed órája a telefonját bámulja, és pötyög rajta – derült ki –, mert egy új kapcsolata van kibontakozóban. Azt mondta, nem is tűnt fel, hogy már ilyen régóta várakozik a vizsgálatra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem kell esztergagép a Gyertyámos utcába

Szegeden egy belvárosi társasház lakói tiltakoznak egy mozgáskolátozottakat kiszolgáló műhely… Tovább olvasom