Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

82 és fél milliót szívtak le a dorozsmai nagybanitól

Szeged-Kiskundorozsma. Számítástechnikai rendszer és adatok elleni bűntett miatt Sz. Szabolcsot jogerősen négy év tíz hónap, B. Józsefet két és fél év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla kedden.
B. Józsefnek 2009-ben bejárása és tudomása volt arról, hogy a dorozsmai nagybani piacot üzemeltető kft.-nek a bankszámlájához olyan hozzáférése van, amellyel átutalásokat a saját székhelyén található számítógépéről egy program segítségével az interneten keresztül el tud végezni. Sz. Szabolccsal is megosztotta mindezt, majd egy kémprogramot telepített a piac számítógépes hálózatára.

Sz. Szabolcs pontosan meg nem határozható körülmények között megszerezte a Dorozsmai Nagybani Piac Üzemeltető Kft. bankszámlájához tartozó belépési és átutalási kódokat, majd a kémprogram segítségével 82 és fél millió forintot utalt át más nevében nyitott, de valójában saját számláira. A kft.-nek okozott kár nem térült meg, a sértett a teljes kárösszegre és kamataira az eljárás során polgári jogi igényt jelentett be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Élelem és fűtés nélkül hagyták magukra kiskorú gyerekeiket

Egy szegedi tízgyermekes házaspár a gyanú szerint tavaly decemberben nyolc kiskorú gyermekét hagyta élelem és fűtés nélkül a tanyáján. Tovább olvasom