Délmagyar logó

2017. 04. 28. péntek - Valéria 14°C | 23°C Még több cikk.

85 éves a szegedi felsőoktatás

A Szegedi Tudományegyetem ezen a héten ünnepli, hogy 85 évvel ezelőtt befogadta a Tisza-parti város a Kolozsvárról menekülni kényszerülő egyetemet. A 85 éves szegedi felsőoktatásra előadások, kiadványok, kiállítások is emlékeztetnek.
A magyar tudomány ünnepének hétfőn Szegeden tartott országos nyitányával vette kezdetét a 85 éves szegedi felsőoktatásra emlékező rendezvénysorozat. Ma 18 órától A száműzött egyetem – a Ferenc József Tudományegyetem útja Kolozsvártól Szegedig 1919–1921 címmel Vincze Gábor történész tart előadást az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ (JATIK) kongresszusi termében.

Az egyetemi alma mater találkozóra, a továbbképzési nyílt napra, az ipari kapcsolatokról szóló programra csütörtökön a JATIK-ba várják az érdeklődőket. Az épületben 12 órakor nyílik a 85 éves a szegedi felsőoktatás című kiállítás. Az egyetem napját pénteken ünneplik. Az ünnepi egyetemi szenátusi ülés 10 órakor kezdődik, majd egyetemi kitüntetéseket adnak át. A 14 órakor kezdődő egyetemi doktori szemináriumon a 2006-ban Doctor Honoris Causa kitüntető címet kapott professzorok tartanak előadásokat ugyancsak a JATIK-ban. Ebből az alkalomból mutatják be a 85 éves szegedi felsőoktatást köszöntő, az egyetem korábbi rektorait, a karok egy-egy neves tanítványát is megszólaltató egyetemi évkönyvet.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Varasdi Gyula az Exover tartozásáról

Varasdi Gyula megkereste szerkesztőségünket, hogy elmondja: semmi köze a szegedi Exover Kft.-hez,… Tovább olvasom