Délmagyar logó

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 24°C | 33°C Még több cikk.

8 lopott nyakékből csak 3 került elő

Szeged – Két hónappal a balhé előtt találkoztam Lacival egy kocsmában. Iszogatás közben szóba került, hogy lopás miatt korábban már mindketten kerültünk szembe a törvénnyel.
- Rossz anyagi helyzetben voltunk, így elhatároztuk: együtt is lophatnánk. Hódmezővásárhelyről utaztunk be tavaly július 20-án kocsival Szegedre, Laci leállt az autóval a Bartók tér környékén, én bementem a 24 Karát ékszerüzletbe, ahol könyökkel beütöttem a vitrin üvegét, amit aztán a földhöz vágtam, a széthulló üvegszilánkok közül pedig kiemeltem egy marék aranyláncot, majd a riasztó és a füstgép beindulásakor kirohantam az utcára. Beszálltam a kocsiba és elhajtottunk – olvasta fel hétfőn a bíró R. Attila vallomását a szegedi ékszerboltban 2013 nyarán történt lopásról.

A két férfi – ahogy írtuk – a bűncselekménnyel 643 ezer forint lopási és 830 ezer forint rongálási kárt okozott. A bűncselekmény elkövetését a bíróság előtt mindketten beismerték. M. László korábban többek között pénzhamisítás, R. Attila rablás miatt ült, jelenleg mindketten jogerős szabadságvesztésüket töltik más bűncselekmények elkövetése miatt a Szegedi Fegyház és Börtönben. Az ügyben a bíróság még tart tárgyalást, az ellopott ékszerek forgalmi értékéről és az üzlet berendezési tárgyaiban okozott kár mértékéről egy igazságügyi kárszakértőnek kell majd nyilatkoznia.

A kárból 244 ezer 590 forint megtérült, mivel a nyolc ellopott nyakláncból hármat sikerült lefoglalni egy szentesi zálogházból. A másik öt nyakék a mai napig nem került elő, R. Attila elmondása szerint azokat magánszemélyeknek adta el, akiknek nem volt tudomásuk a láncok eredetéről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közfelháborodás - ˝Orbán takarodj!˝ a Klauzál téren

Kétezres kormányellenes tüntetés volt a szegedi Klauzál téren - szólt az "Orbán takarodj!" és az éljenzés. A felvezetés a NAV-nál már 5-kor elkezdődött. (Képgaléria) Tovább olvasom