Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 17°C Még több cikk.

90 napról 60-ra csökken a türelmi idő

Csongrád megye - A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium javaslatot tesz a földgázellátásról és a villamos energiáról szóló törvény módosítására.
Az országgyűlés jóváhagyása után az eddigi 90 napról 60-ra csökkentik azt az időt, amennyit a nem fizető családoknak adnak türelmi időként. Utána kikapcsolják – kizárják – őket a szolgáltatásból. A módosítások legfontosabb célja a tartozás felhalmozásának megakadályozása. A szociális ellátórendszerben dolgozó szervezetek visszajelzései szerint a jelenlegi 90 napos kizárási moratórium túl hosszú. Csak azok a fogyatékkal élő fogyasztók kapnak majd a kikapcsolással szemben teljes védelmet, akiknek élete vagy egészsége közvetlenül és igazoltan függ a villamosenergia-ellátás biztosításától. A földgázellátásban nincs ilyen jellemzőkkel bíró fogyasztói kör. A szociálisan rászorulókat a jövőben az előre fizető mérőkkel védik.

Olvasóink írták

41 hozzászólás
 • 41. gumikacsa111 2011. január 26. 09:14
  „34. Silvio_Dante 2011.01.25. 17:00

  Dettó”
 • 40. levelyne 2011. január 26. 06:04
  „39.
  Teljes munkaidőt hirdet, állapotom miatt(83%) csak 4 órát vállalhatok.
  És nem megváltozott munkaképességűeket keresnek. És előnyt élvez a gyakorlat...
  Tehát mit javasolsz?”
 • 39. bespin 2011. január 25. 21:24
  „33. a SZEFO éppen a napokban hirdetett a papír DM-ben.
  34. Akkor hol a hiba, ha ennyit vállaltál már és ennyi mindent tudsz? Kényelem?Túl magas fizetési igény? Én sem vagyok megfizetve a 25 éves tapasztalataimmal, de kiegészítem egy kis egyéni vállalkozói tevékenységgel. Nem a Kánaán, de szintentartáshoz elég.”
 • 38. novaklaszlo56 2011. január 25. 19:00
  „Nem vagyok vallásos, nagyon nem. Mégis azt mondom most - évek, évtizedek óta sok mindennel próbálkoztam, már nincs más ötletem, és tudom, ez sem ér hajítófát sem, mert ismerem a földi élet természetét, amely a tiétek is -, hogy vegyétek elő Jézus gyereket, és próbáljátok a tőletek telhető legnagyobb figyelemmel tanulmányozni, a lehető legmélyebb olvasatát annak, amit annak, az önmagát nyomorgató, kisemmiző csürhének próbált tanítani. Persze, ez anakronizmus, hisz az a csürhe már nem létezik... Jó. Azt is fontolgassátok, hogy miért kellett meghalnia annak az embernek. Meg próbáljátok képzeletben feléleszteni őt, itt és most, és próbáljátok elképzelni, mi történne vele ma...
  Azt is végiggondolhatjátok ennek kapcsán, hogy mit tesztek, amikor politikai pártok harci zászlai alól lövitek, ütitek egymást, meg azt is, hogy mit tesztek és kivel, amikor a szociálisan érzékenyebb, fejlettebb igazságérzetű embereket gondolkodás nélkül felcímkézitek, például így: "cigány bűnöző, zsidó bérenc, fajvédő, b*zivédő, komcsi, szoclib...". stb., végeláthatatlan a listátok. Valószínűleg e szavak és kifejezések jelentésével sem vagytok tisztában, mert ha ismernétek azt, akkor sosem használnátok ezeket mások megbélyegzésére, az elfogadásukhoz meg nem használhatók úgysem. De nem is az a cél. Másrészt pedig pontosan az történik veletek, amit ti akartok, akartatok. Emlékeztek még, mekkora lelkesedéssel rohantatok, egymást taszigálva, két évtizeddel ezelőtt az urnákhoz? Emlékeztek, mivel, és főleg hogyan agitáltátok egymást? Emlékeztek, mit tettetek egymással és önmagatokkal az elmúlt húsz évben? Hogyan hazudtátok el mindazt, amire hivatkozva lebontottátok a "sötét múltat", hogy egy szép, fényes jövő építésébe kezdjetek - amiből aztán EZ lett? Ha igen, miért kerestek folyton bűnbakokat a saját szennyesetek kimosása helyett? Miért hörögtök-sírtok oly fájdalmasan: "fázom, éhes vagyok"? Nem gondoljátok, hogy mindezt magatoknak köszönhetitek? Mind, kivétel nélkül. Nem, nincs kivétel, senki sem az: ki az közületek, aki nem igyekezett gyarapítani a vagyonkáját? Ki az, aki eközben altruista módon mindenét odaadta a rászorulónak? Ki az, aki most ezt akarja tenni? Ha csak egy is jelentkezne, azonnal rásütnétek a bélyeget: "ez hülye, haljon meg!" Ezt kell megértenetek. Addig fázni és éhezni fogtok - felváltva. S ami ennél is rosszabb: félni is. Az pedig a tragédiátok végtelenítésének az örök (?) forrása lesz. Szánalmasak vagytok, homo sapiens. Velem együtt - még. Nem vagyok büszke a fajtámra - gondold, értelmezd, ahogy akarod! Igen, sokféleképpen lehet, s ha rád bízom, tudom azonnal szét is szeded, mint kutya a koncot. Szomorú.
  Te <moderálva> novaklaszlo56! Miről fröcsögsz már megint?! Mi köze ennek bármihez, amiről mostanában itt szó van: a sajtószabadsághoz, egyáltalán az emberek szabadságához, és főleg mi a számlafizetés türelmi idejéhez?! Te szerencsétlen!
  Az vagyok. Nem is egyedül. Értem is, hogy miért vagyok az. Ettől még szerencsétlenebb vagyok.
  Üssétek csak tovább egymást, attól jobb lesz, sokkal jobb! Eddig még mindig jobb lett, eztán is így lesz ez...”
 • 37. achilleus 2011. január 25. 18:36
  „"A szociális ellátórendszerben dolgozó szervezetek visszajelzései szerint a jelenlegi 90 napos kizárási moratórium túl hosszú."

  Ez egy - vélhetően nem az ellátottak kárára dolgozó - szervezet megállapítása. Milyen érdekes, hogy a "reformok" legvehemensebb hiányolói, hirtelen átmentek a legostobább - a szakmai szervezetek ajánlását semmibevevő - szociális demagógiába. Vajon miért? Mert a Fidesz-kormány hozott egy ilyen intézkedést?”
 • 36. mihaly-1 2011. január 25. 18:17
  „Türelmi idő csalókra nem vonatkozik!
  Vannak emberek, akik évek óta lopják a vezetékes vizet, gázt, villanyt és még dicsekednek is vele. Egyébként nem értem, hogy velük szemben miért elnézők a hatóságok, ha véletlenül még is rájönnek! Aki pedig becsületesen fizet az biztos, hogy megszívja!
  A szolgáltatók a veszteséget az áremelésbe fizettetik meg lakossággal, a manipulált, vízórák, gázórák, villanyórák által okozott károkat!
  Nagyon érdekes, hogy vízlopásra csak néhány példát találtak, de valóság az teljesen más!”
 • 35. tatár 2011. január 25. 18:07
  „Kibújt a szög a zsákbul. Orbán ´Szabadságharcos´ Viktor mégsem haragszik annyira a külföldi multi közüzemi szolgáltatókra, mert ez a húzás nekik jó.”
 • 34. Silvio_Dante 2011. január 25. 17:00
  „bespin
  No nézzük mit is csináltam, kőműves mellett voltam segédmunkás, napi 10 órában, nyáron a legnagyobb melegben voltam fokhagymát és vöröshagymát szedni, trágyáztam állatok alól, kukoricát morzsoltam, zsákoltam, s egyébként naponta hasogatom a fát, hogy kevesebb gázzal is beérjük. Vagyis akkor nekem büdös a munka? Lehet, hogy kissé inkább túlképzett vagyok, két diplomával s "félnek" alkalmazni, mert sokba kerülnék. Bár olyan szerencsém lenne, mint neked volt, van, lesz... Mindig hittem abban, hogy ha elvesztem az állásom 1-2 hónap és lesz másik, ez működött 2010. év elejéig.
  Azt hiszem a kérdésedre válaszoltam, nem derogál az ilyen meló.”
 • 33. levelyne 2011. január 25. 17:00
  „25 bespin
  Nagyon szépen kérlek oszd meg velem a titkot!
  Adj nekem munkát, bármit elvállalok!
  39 éves kerekes székes "Taigetosz"-pozitív vagyok akinek még gyereket kell nevelni és albérletben él, fizetve a számláit.”
 • 32. szentmiki 2011. január 25. 16:37
  „29.És ez csakis Viktor hibája.”
 • 31. Hibiszkusz 2011. január 25. 15:35
  „Emberbarát kormány!!!!!!!!A gazdag embereké!!!!!!”
 • 30. DMagóg 2011. január 25. 15:25
  „A válságadó részbeni ellentételezése, de mégsem megszorítás!”
 • 29. zoltanszabo 2011. január 25. 15:12
  „T. 16--17. Sajnos minden szavatok igaz !!!!Sok millióan vagyunk hasonló helyzetben.
  Több mint 100 -an fagytak meg !
  Az ország lakossága 35 % nyomorban él. a lét min.alatt.
  Az országban a gyerekek 38 % ÉHEZIK!!!
  Hányan fognak utcára kerülni a tavasszal ??? több százan.
  De ez kit érdekel ott fenn a T. Házban ?????? SENKIT !!!!!!”
 • 28. bespin 2011. január 25. 14:55
  „27. Drága barátom! Többször kerültem már munkanélküliség közelébe. Felszámolták az állásom, munkadóm, de kb. 1-2 héten belül mindig találtam munkát. A legutóbbi esetben 13-15 pályázatot nyújtottam be és az első bejött, sőt 3 vagy 4 helyre még behívtak, mint esélyes munkavállalót, de már addigra betöltöttem a jelenlegi állásom. Jelenleg nem salakot kopácsolok a hegesztő szakmunkás után.
  Nem vagy buta, vállald el még ha nem is tetszik első körben a meló. Ha tehetséged és tudásod van, nem maradsz segédmunkás szinten. Faterom melóját meg ne irigyeld, csináld! Mezőgazdaság és állattenyésztés. Felkeltette az érdeklődésed? Vagy netán derogál az ilyen meló?”
 • 27. Silvio_Dante 2011. január 25. 14:46
  „bespin
  Örülök, hogy neked ilyen jól megy, hogy édesapád az őszes halántéka ellenére még dolgozik (bár ezzel lehet, hogy valakitől, aki két-három-négy gyereket nevel veszi el a munkát), ezek nagyon tisztes dolgok! Munka, persze van, csak ha 100 álláspályázatra adsz be önéletrajzot s abból mindössze 5 veszi fel veled a kapcsolatot, s köszöni meg, de nem téged keresett, akkor mi is van? Valószínűleg te könnyen beszélsz, de addig örülj ennek, amíg teheted, mert bizony a sors fintorai kiszámíthatatlanok.
  Csirkekeltető... szánalmas vagy....”
 • 26. bespin 2011. január 25. 14:39
  „24. Csirkekeltetőt üzemeltetsz, hogy 30 ezer a villanyszámlád?”
 • 25. bespin 2011. január 25. 14:37
  „Taps,taps, taps és taps!
  Így kell ezt csinálni! Ne azok szopjanak már , akik rendesen fizetnek.

  16. Nincs munka? Nem tud dolgozni az 58 éves? Apám 65, a nyugdíja sem rossz, de olyan fizikai munkát vállalt el, amit egy 30 éves nagyarcú nem csinálna. Van itt munka, csak utána kell menni. Ezért kell a szociális juttatásokat is megnyirbálni, hogy legyen motiváció. Aki nem dolgozik, ne is egyék.”
 • 24. Silvio_Dante 2011. január 25. 14:35
  „Hogy is fogalmazott az energiabizottság elnöke "A magyar lakosság ELKÉNYELMESEDETT!" Szeretném, ha bocsánatot kérne! Nem elkényelmesedtünk, csak egyszerűen LEGATYÁSODTUNK... nincsenek munkahelyek, alamizsna jár normális bérek helyett, de a közszolgáltatások és a boltokban a termékek árai bizony már uniós mértékűek. Nekem is 3 havi elmaradásom van, mióta nincs munkám, s felélte kicsiny családunk a tartalékait, igyekszem amennyit csak tudok a szolgáltatók felé befizetni, de bizony az havi átlag 30 ezres gáz, 30 ezres villany, 10 ezres vízdíj bizony igencsak megterhelő. S nevelj gyereket, adj neki enni, ruházd stb. mindezt miből?
  Szomorú, de igaz... maguknak élhetőbbé tették az országot Viktorkáék, mi meg azért gürizünk, hogy Ők még jobban éljenek. Szánalmas és aljas ez a kizsákmányolás!
  Szégyelljék magukat!!!”
 • 23. spiler 2011. január 25. 14:19
  „TARKAN Te kire szavaztál......ugyanis már azon ismerőseim na és azok akik biztos fidesz szimpatizánsok a környezetemben már kezdenek elfordulni a királytól....IGEN IS AZ ÁRKÉPZÉSBE A MINDENKORI KORMÁNY IS BELESZÓL akkor most miért nem teszik,,,,emlékezz amikor a maszop volt a nyerő nekik ajánlották az üzemanyag áfa csökkentését.....hamar feledésbe merült...”
 • 22. gavallér 2011. január 25. 13:34
  „A hülyére vett Nép türelme meddig tart?”
41 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pánik a mérgezett hús miatt

Nincs mérgezett, dioxinos, Németországból származó sertéshús az országban. Akkor miért ez a pánik? Tovább olvasom