Délmagyar logó

2018. 10. 17. szerda - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

9 településen sztrájkoltak az önkormányzati tisztviselők

Szerda reggel 8 és 10 óra között beszüntették a munkát a szegedi, szentesi, bordányi, röszkei, mórahalmi, ásotthalmi, ruzsai, pusztamérgesi és öttömösi polgármesteri hivatal dolgozói.
-  Összesen nagyjából 350 önkormányzati köztisztviselő csatlakozott megyénk 9 településén a szakszervezet által meghirdetett kétórás figyelemfelhívó sztrájkhoz - mondta el érdeklődésünkre Farkas Andrea.

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) megyei titkára felsorolta: szerda reggel 8 és 10 óra között beszüntették a munkát a szegedi, szentesi, bordányi, röszkei, mórahalmi, ásotthalmi, ruzsai, pusztamérgesi és öttömösi polgármesteri hivatal dolgozói.
Szegeden is sztrájkoltak az önkormányzati dolgozók. Fotó: Kuklis Isvtán - GALÉRIA

Megírtuk: céljuk a 30 százalékos béremelés, mert 8 éve változatlan az illetményük. A polgármesteri hivatalok ugyanis kimaradtak abból a béremelésből, amit júliustól a kormányhivatalok dolgozói megkapnak.Megegyezés szerint a minimális szolgáltatást ellátják a hivatalnokok. Magyarán a sztrájkolók is a munkahelyükön lesznek, és halaszthatatlan ügyekben eljárnak. A polgármesterek és jegyzők nem sztrájkolhatnak, mert ők munkaadóknak számítanak, viszont szimpatizálhatnak.
 
A ruzsai polgármesteri hivatal tanácstermében batyus reggelivel telt a sztrájk két órája. Fotó: ruzsai önkormányzat
A ruzsai polgármesteri hivatal tanácstermében batyus reggelivel telt a sztrájk két órája. Fotó: ruzsai önkormányzat

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Huszonkét facsemetét tört derékba

Huszonkét frissen ültetett akácfacsemetét tört derékba a megalapozott gyanú szerint szombaton hajnalban egy 16 éves fiatalember Mórahalmon. Tovább olvasom