Délmagyar logó

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

Lagzi a sportcsarnokban - ifjú pár nélkül - fotókkal

Több ezren buliztak szombat este a Sportcsarnokban a Szegedi Nagy Mulatóson. Ötórányi lagzit kaptak - menyasszony és vőlegény nélkül.

Kígyózó sor állt szombat délután a sportcsarnok előtt: több ezren akartak bejutni a Szegedi Nagy Mulatósra. Már itt látszott: hiánypótló rendezvényt sikerült a városnak adni. Nyugdíjasokat éppúgy láttunk, mint huszonéves fiatalokat, sokan pedig kisgyerekkel együtt érkeztek. A kiírás szerint pontosan el is kezdődött az ötórás monstre buli, ami leginkább egy hatalmas lagzira emlékeztetett, csak éppen menyasszony és vőlegény nélkül.

A hangulatot Várkonyi Tibi alapozta meg olyan slágerekkel, mint a hosszú fekete haj, a nád a házam teteje vagy a száz forintnak ötven a fele. Már az első számnál megjelentek az első táncosok, negyed órával a kezdés után pedig már egész szép tömeg ropta - ennyi kellett, hogy beinduljon a buli.
 

Szegedi Nagy Mulatós a sportcsarnokban. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Suzy és Jolly, a fiatal mulatós házaspár indította a sztárfellépők sorát. Őket Nótár Mary követte, aki már zsúfolt tánctér előtt énekelt. Ráadásul azt is bebizonyította, hogy a mulatós műfaj nem csak a playback-ről szólhat. Bódi Csabi poénjai erősebbek voltak, mint a dalai, és az közönség soraiból felhívott 71 éves táncosa nagyobb tapsot kapott, mint ő. de legalább szülei kérésére nem merítette ki a közönséget. - kilenc után jön majd anyukám és faterom. Ne fáradjatok el addig - mondta.

A legjobban várt házaspár előtt Csocsesz még felpörgette a hangulatot, aztán jöhetett az aranyeső. Mint kiderült, ezen a rendezvényen nem lehet olyan dalt énekelni, amit ne ismernének több százan. És olyan sincs, hogy egy nóta unalmas. Volt, ami három órán belül négyszer csendült fel, de minden alkalommal ugyanakkora sikere volt. Sörpadnál ülve, nézőtérről szemlélődve vagy órákon keresztül táncolva, de láthatóan mindenki jól érezte magát. Már most elhangzott: nem ez volt az utolsó Szegedi mulatós.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Időkapszulában ropni

Mester és tanítványa, apa és fia között öröklődött a tudás a régi időkben, ma már a táncházakban őrzik és éltetik a népi kultúrát. Tovább olvasom