Délmagyar logó

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 4°C | 21°C Még több cikk.

A 104-en sem jön mindig a segítség

A 104-et hívta olvasónk, amikor egy Makó melletti község temetőjében összeesett az anyósa. Megdöbbent, amikor a telefonközpontos lediktált neki egy mobilszámot, mondván, azon hívja – a makói mentősöket. A fölhívott makóiak hamar odaértek. Vajon a szegedi központ miért nem tudta értesíteni őket?
A mentőszolgálat szegedi központjában. Innen ne tudnának átszólni Makóra? Illusztráció: Karnok Csaba
Két haláleset is történt márciusban Szilvási Tibor családjában, ráadásul mind a két elhunyt nagyon közeli rokon volt. A családot megviselte a március 7-i délelőtti temetés, ám a megpróbáltatások sora aznap még nem ért véget.

– A Makó melletti falu temetőjéből mentünk hazafelé, amikor fél egy és egy óra között az anyósom, nyilván az átélt megpróbáltatások hatására rosszul lett, és összeesett – eleveníti fel a történteket Szilvási Tibor. – Mobilon azonnal hívtam a 104-et, a mentősök szegedi központjába futott be a hívás. Akivel beszéltem, az kétszer magyaráztatta el velem, mi történt, aztán azt mondta, most lediktál egy harmincas mobiltelefonszámot, azon hívjam föl a makói mentősöket. Ezt nem nagyon értettem, mondtam neki, hogy nincs nálam toll, papír, aztán a számot végül az autó koszos csomagtartójára írtam le, az ujjammal. Ezt aztán felhívtam, és a makói mentősök – le a kalappal előttük – néhány perc alatt odaértek, és segítettek. Aztán jutott eszembe, hogy mi történt volna, ha nincs ott az a koszos autó, mire írom föl a számot? És vajon véletlen volt az, ami velem történt, vagy előfordult már másokkal is?

A Szegeden élő Szilvási Tibor felhívta a Dél-alföldi Regionális Mentőszervezet szakmai vezetőjét, Simon Mariannát, és elmondta neki a történteket. Azt az ígéretet kapta, hogy az ügyet kivizsgálják. Azóta nem kapott értesítést, pedig ő is megadta a számát.

Mivel Csongrád megyében a mentősökkel kapcsolatos ügyekben csak Simon Marianna nyilatkozhat, mi is vele vettük fel a kapcsolatot egy nappal az eset után, március 8-án. Az eddigi gyakorlatnak megfelelően
e-mailben ismertettük vele a történteket, és föltettük a kérdést: vajon mi az oka annak, hogy a szegedi központ nem tudta értesíteni a makói kollégákat?

„A rögzített hanganyag ellenőrzése folyamatban van, amiből kiderül, hogy a beszélgető felek között pontosan mi hangzott el. Ennek elkészüléséig türelmét kérem" – válaszolta a szakmai vezető. Vártunk, majd március 27-én újabb érdeklődő levelet küldtünk, amelyre nem kaptunk választ. E héten április 24-én délelőtt ismét érdeklődtünk. Természetesen továbbra is kíváncsiak vagyunk arra, hogyan látja a történteket a mentőszolgálat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Majális idején könnyebben nyílik a pénztárca

Ismét birtokukba vették a ligetet a szegediek. A háromnapos majálisra már szombaton sokan… Tovább olvasom