Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 1°C Még több cikk.

A 125 éves szegedi teátrumot ünneplik

Szeged - A Szegedi Nemzeti Színházban kedden 19 órakor kezdődik a teátrum átadásának 125 éves jubileumáról megemlékező ünnepi gálaest. Gyüdi Sándor főigazgató köszöntője után Botka László polgármester mond beszédet, majd átadják az örökös tag kitüntető címeket és a Pro Theatro plaketteket.
A műsorban felidézik a megnyitó eredeti műsorát, felcsendül Erkel Ünnepi nyitánya és több népszerű operaária. A műsort Sándor János szerkesztette, Toronykőy Attila rendezi, a Szegedi Szimfonikus Zenekart Pál Tamás vezényli.

A szünetben nyitják meg Gyémánt Csilla színháztörténész kiállítását az előcsarnokban. A gálaest második részében Lendvay Kamilló és Juronics Tamás balettoratóriumát, A mennyei várost mutatják be a Szegedi Kortárs Balett, a színház énekkara és a szimfonikusok közreműködésével, Gyüdi Sándor vezényletével.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jogos önvédelem: minden az adott helyzettől függ

Szeged - A törvény szerint jogunkban áll megvédeni magunkat és értékeinket a ránk támadóval szemben, ám ennek módja az adott szituációtól függ. A jogos önvédelembe beleférhet akár az emberölés is. Tovább olvasom