Délmagyar logó

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 21°C | 35°C Még több cikk.

A 2011-es elszámolást hiányolják az IKV bérlői

Szeged - Az önkormányzati lakások bérlőivel tavaly szeptemberig kellett volna elszámolnia az IKV-nak a 2011-es közös költségről. Az ingatlankezelő a pontos elszámolással indokolja a csúszást.
A Kereszttöltés utcai tízemeletes társasházban van még 6–7 önkormányzati tulajdonú lakás. A bérlők, köztük Gali Erzsébet is a lakbéren felül fizetik a közös költséget, ebben benne van a takarítás, a szemétszállítás, a közös helyiségek világítása, illetve a lift-, a víz- és a csatornadíj.

Gali Erzsébet
Gali Erzsébet
– A közös költség nagyjából 6–7 ezer forintos tétel havonta aszerint, ahogy az előző éves költségek alapján az IKV beállítja. Az összeg előlegnek számít, a költségekről a rákövetkező évben május végéig a társasház közös képviselője tájékoztatót tart. Az ingatlankezelő pedig hivatalosan elszámol nekünk, bérlőknek, hogy többletünk vagy fizetnivalónk keletkezett.

Az önkormányzati rendelet szerint a 2011-es évről szóló elszámolást tavaly szeptember végéig kellett volna megkapnunk, de nem érkezett semmi – kezdte a problémájuk gyökerénél az asszony. – Többször kerestem telefonon az ingatlankezelőt, de mindig ugyanaz a lejárt lemez forog: legyek türelemmel, a pontos elszámoláshoz idő kell. Legutóbb azt a választ kaptam, hogy az idei év elején kapjuk meg a 2011-es elszámolást. Felháborítónak találom ezt a hozzáállást. Én, ha időben nem fizetem ki a lakbért, rögtön küldik a felszólító levelet, és a bérleti szerződés felbontásával fenyegetnek.

– Kollégáim tájékoztatása bérlőnk felé korrekt volt, mivel az elszámolás valóban nincs kész minden bérlő részére, de hamarosan elkészül. Úgy gondolom, hogy a pontos elszámolás miatti csúszás jobb megoldás, mint egy tévesen, de határidőre kiküldött – tájékoztatott az IKV Zrt. vezérigazgatója, Nagy Ferenc. – A lakókat közvetlenül, vagyis személyesen, levélben és lépcsőházi plakáton eddig is tájékoztattuk a bérleményekkel kapcsolatos információkról, ezután is így teszünk. Úgy gondolom, hogy ők is pontos és gyors információhoz juthatnak, ha felkeresik a közös képviselőjüket vagy a házkezelőségünket, és innen kérnek tájékoztatást.

Gali Erzsébetet nem nyugtatta meg az ígéret, a jegyzőhöz és a polgármesterhez fordul a problémájával.

Olvasóink írták

 • 7. info 2013. január 11. 20:11
  „2003 óta egyetlen levelet sem küldenek sem elszámolásról sem más egyébről sem!
  Legalábbis nekünk nem! Minden évben levélben kell kérni erre az illetékest.”
 • 6. macs 2013. január 11. 14:50
  „"Úgy gondolom, hogy ők is pontos és gyors információhoz juthatnak, ha felkeresik a közös képviselőjüket vagy a házkezelőségünket, és innen kérnek tájékoztatást."
  Ennek fussunk neki még egyszer! Tehát a 2011. évi adatok rendelkezésre állnak, hiszen a közös képviselő vagy a házkezelőség tudja, a kedves bérlő pedig menjen és kérdezzen, ha annyira kíváncsi. Miért nem lehet a törvényt betartva megadni a tájékoztatást?
  igaz ennek a kijelentésnek ellentmond a következő kijelentés:
  "az elszámolás valóban nincs kész minden bérlő részére, de hamarosan elkészül."
  2011. évi adatok nincsenek feldolgozva 2013. január 11-ig! Miért? Milyen nyilvántartások vannak ennél a cégnél?
  Azért kíváncsi lennék mit csinálna az IKV Zrt. vezérigazgatója, ha egy tőzsdén lévő céget vezetne?”
 • 5. ikszy 2013. január 11. 01:15
  „Négy hónap késés: lemondott a korábbi nép-nemzeti igazgató. A megb. igazgató öt hónap után követhetné példáját! Egy közgazdasági középiskolás diák is pár nap alatt kész lenne a pontos kimutatásokkal. Még világvége sem volt decemberben. Lehet, hogy azt várták - majd csak ellepi az idő múlása a hibákat. A társasházak felé sem jeleznek határidőig az felháborító. Szembehazudni a városlakókat az megy folyékonyan. Köszönjük fidesz, jobbik, hortista, cigányozó bagázs!”
 • 4. kiss.juli70 2013. január 10. 20:55
  „Olyan alacsonyak az IKV lakás bérleti díjak, hogy ideje lenne piacosítani! Van, aki egy belvárosi 50m2-es lakásért 15.000. bérleti díjat fizet... ami piactalan!

  Több ezren bújnak meg a valóságtól az IKV oltalma alatt, ami elfogadhatatlan!!!”
 • 3. Anmari51 2013. január 10. 16:57
  „Anmari51
  1979 óta önkormányzati bérlakásban lakunk és még soha nem fordult elő az amit mentségükre legyen mondva utalásként említ a elnök vezérigazgató Nagy Ferenc úr. Nevezetesen még soha nem fordult elő, hogy személyesen, levélben, vagy lépcsőházi plakát formájában bármiről is tájékoztatást kaptunk volna. Egy valamiről kapunk általában 3 évente előre tájékoztatást írásban arról, hogy a következő 3 évben milyen mértékben emelkedik a lakbér és egyéb fizetni való. Igen ezt tavaly tavasszal is megkaptuk. És a cikkben panaszkodó bérlő amit hiányol azt még mi sem kaptuk meg! Soha nem volt még lakógyűlés és házi rend, a jelenlegi ház a negyedik ahol lakunk az előzőekre is a leírt gondolatom igaz!”
 • 2. fedora 2013. január 10. 16:23
  „A mi házunkba ilyen plakát nincs és nem is volt!! Nem tudom miről is beszélnek!!”
 • 1. dmonlájn 2013. január 10. 13:52
  „Bakker 2013-at írunk, csak úgy mellesleg kérdezem, hogy ezek után hogyan készítették el a könyvelésüket? Lehet a NAV-nál reklamálni.

  De szerintem itt az fog kijönni, hogy vagy mindenki tartozik x összeggel, vagy senkinek nem jár vissza egy fitying sem, mert ismerve a fityesz/jobbik irányította városi cégeket minden fillért beszednek és mégis hiányuk van.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi az ország legtisztább egészségügyi intézménye

Az ország legtisztább egészségügyi intézménye a Szegedi Tudományegyetem Onkotherápiás Klinikája – ezt az eredményt hozta az Év Kórháza szavazás. Tovább olvasom