Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

A 43-ason fogták a legtöbb cigit és alkohot a pénzügyőrök

Röszke - Évértékelő sajtótájékoztatót tartott tegnap a NAV regionális pénzügyőri főigazgatósága. A kábítószerek közül 2010-ben marihuánából foglaltak le a legtöbbet.
A gazdasági válságról és a belső szervezeti átalakításról – a VPOP és az APEH január 1-jei összevonásával létrejött a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) – szólt 2010 – jelentette ki Márkus András pénzügyőr dandártábornok évértékelő sajtótájékoztatóján tegnap Röszkén. A regionális főigazgatóság bevétele tavaly meghaladta az előirányzott 24 és fél milliárd forintot; az országos bevétel a válság miatt az elvártak alatt maradt. Különösen a regisztrációs adóból származó bevételek csökkentek – a régióban 100 millióval tudtak kevesebbet beszedni 2009-hez képest –, hiszen sokkal kevesebben vásároltak maguknak külföldön új vagy használt autót.

A szerb határszakaszt tavaly 7 millió 364 ezer 659 személy lépte át: 476 bűncselekményt és 7548 szabálysértést fedtek fel a pénzügyőrök. Különösen a 43-as számú főút bizonyult „fertőzöttnek", ahol közúti ellenőrzésen a legnagyobb mennyiségben bukkantak illegális cigarettára és alkoholtermékre. Cigiből 10 millió 200 ezer szálat, hamis ruhából, parfümből, édességből és játékból 169 ezer 919 darabot foglaltak le a régióban.

Kábítószerre 12 alkalommal leltek az egyenruhások: 649 kiló marihuánának, 75 kiló heroinnak és 6 és fél kiló efedrinnek volt végállomása a Dél-Alföld.

– A legnagyobb határszakasszal rendelkező régióról van szó, ahol minél hamarabb ki kell szűrni az összes csempészcigarettát. Amíg 3 éve még 28 százalék volt a zárjegy nélküli cigaretta aránya, addig ez ma 6 százalék. A még eredményesebb felderítések érdekében nagy számban szerzünk be röntgengépeket – mondta Szabó Zsolt NAV-szakfőigazgató.

Pénzérmék a buszban

A legfrissebb fogásról Némedi Varga Éva sajtófelelős számolt be a sajtótájékoztatón: Tompán jelentkezett belépésre kedden egy svájci rendszámú autóbusz, amelynek tételes ellenőrzésekor egy gazdátlan csomagot találta a pénzügyőrök. A táskából 398 darab ókori pénzérme és 219 darab más ókori tárgy került elő. A közel 1,5 millió forint eszmei értékű tárgyakat lefoglalták, és ismeretlen tettes ellen csempészet gyanúja miatt eljárást indítottak a pénzügyi nyomozók.

Olvasóink írták

 • 4. QM 2011. február 26. 16:53
  „3. teljesen igazad van... ha saját vagyonosodást megvizsgálnák... Még a végén sajnálni fogom "szegényeket".”
 • 3. benq 2011. február 25. 13:42
  „hidd el semmivel sem. a vezérek ugyanazok maradtak.... (hiába tesztelik a nav embereit és rendőröket) beépített mindenkinek meg van az ára, csak a megfelelő betűjelet kell megkeresni. ($, EUR)”
 • 2. zoltanszabo 2011. február 25. 13:05
  „Igen--még több ellenőrzést.! Van ott még jó bőven mit elvámolni--a sefteseknél--nincs válság.
  Jó lenne ha az új NAV--hatékonyabb lenne az adó behajtásnél. mert a régi APEH--valahogy nem tudta--v. nem akarta behajtani a sok száz milliárd Ft adót !
  Hát ha ez az új NAV. hatékonyabb lesz !”
 • 1. deszkás 2011. február 25. 12:45
  „Márkus úr! Rosszul tudja továbbra is sokan vásárolnak külföldön autót csak azt ott (gyurcsány kormány idején SKban most Ro ban) helyezik üzembe. Valóban nem hozzák be de itthon használják.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyógypedagógus ad tanácsokat

Szeged - Jövő hónaptól új rovattal bővül a Breki magazin: Füves Zsuzsa okleveles gyógypedagógus ad… Tovább olvasom