Délmagyar logó

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -1°C | 3°C Még több cikk.

A bank hibázott, de csak félpénzt adna a rokkant asszonynak

Szeged - – Elismerte a Raiffeisen Bank, hogy hibázott, de csak 50 százalékot fizetne. Azt írták, ha nem tetszik, forduljak bírósághoz. Megteszem – mondta lapunknak Domonkos Sándorné. Az asszony augusztusban a Kárász utcai pénzintézet előtt tüntetett, most ügyvédet keres.
– Nevetséges, hogy a Raiffeisen Bank Zrt. írásban elismeri, hibázott, majd úgy gondolja, a kárnak csak az 50 százalékát téríti meg. Azt írják, ha ez nem tetszik, forduljak bírósághoz. Megteszem – mondta tegnap a Kárász utcai bankfiók előtt Domonkos Sándorné. A rokkantnyugdíjas szegedi asszonyról megírtuk: 2009-ben egy banki ügyintéző javaslatára csoportos élet-, baleset- és betegbiztosítást kötött. A Biztosítotti Nyilatkozat tételesen felsorolta betegségeit, rögzítették, hogy a szerződéskötés időpontjában 67 százalékos rokkant. A kötvény szerint Domonkosné 1 millió forintot kapott volna, ha egészségi állapota romlik, teljesen leszázalékolják.

2014-ben bekövetkezett az egészségromlás, a bank és a biztosító is először elzárkózott az egymillió kifizetésétől. Az asszony reménytelen helyzetében az utcán tiltakozni kezdett, erről lapunk is beszámolt.

– A folyamatos hercehurca miatt újra kórházba kerültem, azt érzem, a bank húzza az időt. Teszi ezt annak ellenére, hogy elismeri a hibát – mesélte Domonkos Sándorné. A beteg asszony megmutatta a banktól kapott levelét, amelyben az áll: „Sajnálattal értesültünk róla, hogy a bank által nyújtott szolgáltatással nem teljes mértékben elégedett." – A törvényes határidő után reagáltak panaszomra. Kivizsgálták az ügyemet, megállapították, hogy banki hiba történt. Ennek ellenére csak a teljes összeg 50 százalékát ajánlották fel – folytatta a látás- és hallássérült nő.

Domonkos Sándorné tovább keresi az igazát és perre megy a bankkal. Fotó: Segesvári Csaba
Domonkos Sándorné tovább keresi az igazát és perre megy a bankkal.
Fotó: Segesvári Csaba

Domonkos Sándorné úgy véli, az is elfogadhatatlan, hogy a bank még csak nem is 500 ezer forintot, hanem csak 465 ezret fizetne ki. – A félpénzemből levonták a biztosító által visszautalt díjat. Ez elfogadhatatlan – magyarázta a fehér bottal, nehezen közeledő Domonkos Sándorné. Hangsúlyozta, kitart az 1 millió forintja mellett, ügyvédet keres a bírósági eljáráshoz.

– Az 50 százalékos ajánlat kísérlet a peren kívüli egyezségre. Ezt az ügyfél elfogadhatja, vagy vissza is utasíthatja – mondta az esettel kapcsolatban Kertész József. A Szegedi Ügyvédi Kamara elnöke megjegyezte, a perhez a jogalapot a bank ügyfélnek küldött levele biztosítja, ahol a pénzintézet elismerte a hibáját. – A kártérítési igény megalapozott, már csak az összeg vitatott. Ha nem jutnak a felek egyezségre, akkor majd dönt a bíróság – mondta Kertész József. Hozzátette, a peres eljárás hónapokig tart.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt hónapja munkanélküli: lakókocsiban él a belvárosban

Öt hónapja vált munkanélkülivé, egy hónappal később hajléktalanná Lengyel László. Tovább olvasom