Délmagyar logó

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia -1°C | 8°C Még több cikk.

A Bertalan hídról akart a Tiszába ugrani

Szeged - Egy 27 éves fiatal nő akart a Tiszába ugrani tegnap délelőtt Szegeden a Bertalan hídról. Varga Pál zászlós és Gulyás Antal főtörzsőrmester a rendőrhallgató Szalai-Vikor Márió segítségével a korlátról húzta vissza a már ugrani készülő nőt.
Egy 27 éves szegedi nő mászott át tegnap délelőtt a Bertalan híd korlátján. A vörös hajú, szemüveges lány leült a pillérre, lábával átkulcsolta a korlátokat, majd az örvénylő Tisza vizére vetette pillantását.

A Szegedi Rendőrkapitányság ügyeletét ebben a pillanatban értesítette egy nő, hogy a lány minden valószínűség szerint a folyóba akarja vetni magát.

– Két perc alatt értünk a hídhoz, és már messziről láttuk, hogy tényleg ül valaki a korláton. Úgy 30–40 méterre állítottuk le az autót, majd csendben a lány felé futottunk. Szerencsére az egyik oszlop éppen eltakart minket, a hídon átzúgó kamionok hangja pedig elnyomta a dobogásunkat – elevenítette fel a drámai pillanatokat Varga Pál rendőrzászlós, aki Gulyás Antal főtörzsőrmesterrel és Szalai-Vikor Márió rendőrhallgatóval szedte le a hídról a fiatal nőt.

Öngyilkossági kísérletet akadályozott meg Varga Pál, Gulyás Antal és Szalai-Vikor Márió. Fotó: Frank Yvette
Öngyilkossági kísérletet akadályozott meg Varga Pál, Gulyás Antal és Szalai-Vikor Márió.
Fotó: Frank Yvette

– Útközben megbeszéltük, hogy ha beleugrik a folyóba, Márió utána ugrik. Van már rutinom az ilyesmiben – magyarázta Gulyás Antal. A főtörzsőrmester 2 éve a mostanihoz szinte teljesen hasonló ügyben szerepelt újságunkban, amikor egy, már a hídról elrugaszkodott nőt kapott el a levegőben, és tartotta lógva a víz felett addig, amíg kollégájával végül sikerült felhúzniuk.

A rendőröknek most lényegesen könnyebb dolguk volt, hiszen az öngyilkosjelölt nem vette észre őket. Gulyás Antal a nő jobb, míg Varga Pál a bal karját kapta el, miközben Márió a lábait markolta meg erősen. – Csak ekkor nézett hátra, és azonnal megpróbálta kiszabadítani magát. Átemeltük a hídon, a járdára húztuk; kétszer megpróbált felállni. Nem mondott semmit, a kiérkező mentősökkel sem volt hajlandó beszélni – mondta Varga Pál. Az öngyilkosságot megkísérlő nőt a mentők a pszichiátriára szállították.

Olvasóink írták

64 hozzászólás
 • 64. lidocain 2010. július 09. 16:57
  „faterga rajta vagy a képen? mikor menjek ki a hídra? mikor leszel szolgálatban? :))”
 • 63. faterga 2010. július 08. 19:39
  „Kedves Lidocain.

  Remélem azért az életben jobban nézek ki..
  Valóban előnytelen fotók”
 • 62. flexsnake 2010. július 08. 07:49
  „25. mivel egyedül ő tud úszni :D
  Az ilyen hősködéssel csak szerényen, a Tiszába most még egy úszó világbajnok is ottmaradna a sodrás miatt. Motorcsónakkal nem lehet alapjáraton állni a vízen mert elvisz a sodrás...”
 • 61. Candle 2010. július 08. 06:43
  „kedves windsor. A megoldás egyszerű..ha nem vagy kíváncsi a véleményemre, ne reagálj arra, amit írtam. Ennyi. Sajnálom, hogy megbántottalak, nem ez volt a szándékom. És hogy megnyugtassalak, nem szeretlek! Úgyhogy emiatt nem kell, hogy álmatlan éjszakáid legyenek:)))

  ui. próbálkoztál már az ügyvédi hivatással?”
 • 60. liongate 2010. július 07. 21:50
  „na ez a másik,valaki is megkérdezte szegényt mi okból ücsörgött ott,lehet semmi ilyesmi gondolata nem volt,azért mert valaki veszélyes helyzetben van,még nem jelenti feltétlen azt.”
 • 59. h375317 2010. július 07. 21:47
  „Na hová fajult már ez a történet?
  Senki nem ismer senkit, ne köpködjétek már egymást!
  Azt se tudjuk az a nyomorult miért ült a híd korlátjára, akkor minek meddő vitákba bocsátkozni és egymásnak esni?

  Ha engem kérdeztek: bármi is volt az oka, nem ez a megoldás! Ettől még holnap felkel a nap és minden folytatódik tovább! Ez egyfajta segélykiáltás! Az életét mindenki maga irányítja, sok _zarból fel lehet és fel is kell állni!”
 • 58. liongate 2010. július 07. 21:47
  „Egy depressziós ember sokszor tehet ilyesmiket a középpontban,aztán jön egy mélyebb időszak és igazi tettek követik,nyugodtan el lehet látogatni a búrára ás meg lehet nézni,hogy ez mennyire igaz!!Addig a jobb,ameddig hallani vagy látni bármi apró jelet,ha nem megette a fene.Az együttérzés valóban fontos,nem tudhatjuk a másik mit érez,mit hogy él meg,ami nekem bolha,másnak elefánt.Én is írhatnék durva dolgokat és mondhatnám,hogy ... és tényleg soha nem tudnám magam bántani,valszeg,mert nem utálom magam és van énképem helyes,gondolok azokra,akik mindennél fontosabbak nekem és akiknek soha nem tudnék fájdalmat okozni,szóval én értem miről beszélsz,de akkor sem mondanám senkire,hogy sajnáltatja magát és az ilyennel nem érzek együtt,aki meg bajban van sokkal jobban tudhatná.”
 • 57. windsor 2010. július 07. 21:19
  „Kedves Candle: a személyeskedésed durva és sértő. Milyen a fajtám??? Halvány lila ideád sincs, csak mások helyett is megsértődsz, mert az neked jó érzés. Hát tedd.
  Pont ott támadt kedve ülni? Ezzel mindjárt kevésbé hülyeség amit csinált, mert tök normális, ha valaki ott akar ülni.
  Meg akarta ölni magát? Persze fényes nappal, amikor elég sokan járnak arra...nem akarta, hogy lássák, hogy megmentsék, hogy aztán egy ideig a középpontban lehessen? Dehogynem.
  Gondolkozz már reálisan!! Egy depressziós ember nem a figyelem középpontjában csinál valami visszafordíthatatlant. Ez ahhoz elég teátrális volt....
  De tudod mit, szeress mindenkit, csak engem hagyj ki és kímélj meg a fellengzős és sértő megjegyzéseidtől, mert nem vagyok rá kíváncsi, és nem hiszem hogy a szegény, szerencsétlen kislány életét jobbá teszik, vagy úgy egyáltalán bárkiét. Az én életemen csak ront a te beírásod, és ha ilyen együtt érző vagy, akkor nem akarhatod ezt. Ha meg mégis, akkor kamu amit írtál arról, hogy minden ember érdemel együttérzést :)”
 • 56. jozko 2010. július 07. 20:38
  „...FOLYTATÁS...CANDLE: Szerencsére a gyászhangulat nem indokolt. Lehet mélyenszántóbb is a hozzáállás...A "kivitelezés" módjából ítélva a hölgy nagy valószínűséggel azon próbálkozók közé tartozik, akiknek a túlzott, már-már beteges képzelőereje sokszorosára nagyítja az átélt sérelmet, szégyent, nehézséget...Még nem az a nagyon elhatározott öngyilkosjelölt, a cselekedete közönséget kívánt, valami furcsa mártíromsággal akart kezet emelni magára. Számára a "kijózanítás" után a figyelemelterelés, együttérzés, hasznos elfoglaltság komoly segítség lehet. Akinek az érzékenysége még ennél is sokkal nagyobb /és sajnos vannak ilyenek/, az többnyire csendben, "józanul" készíti el a számvetést, feladja a játszmát és enged a hívogató végső megoldásnak, ami már régóta csábítja őt! Nem igényel tanúkat, csendben intézi: és a legtöbbször visszafordíthatatlan a cselekedete. Ugyanígy azoké is , akik a pillanat hatása alatt döntenek. A jelenlegi, konkrét esetnél esetleg fennállhat az a nagyon ismétlés-veszélyes helyzet, amikor teljesen "józan ésszel" készül valaki a végzetes ttettre-ő sorozatos segély-jeleket küld-és ha nem kap segítséget, mint például most a hí d pillérén, később már nem aprózza: avonat mindent visz.
  Lehetünk ilyenformán komolyak is-de a lazább stílus mégiscsak jobb volt.
  Remélem, a túlélő hölgy segítő, szakértő kezekbe került.”
 • 55. jozko 2010. július 07. 19:59
  „CANDLE-: Lazára vettük kicsit a figurát /”
 • 54. maz 2010. július 07. 19:17
  „A mentősök miért nem vitték el a görcs berándult sünt ???”
 • 53. telemetrik 2010. július 07. 19:13
  „Pli bá´ ez a legjobb kép rólad :D”
 • 52. Candle 2010. július 07. 19:10
  „kedves windsor, a cinizmus rengeteget segít a túlélésben...meg az ítélkezés és a durvaság meg hasonlók. Mi van akkor, ha valakinek ott támad kedve ülni. Nem hiszem, hogy ő kérte, hogy küldjék rá a rendőrséget. Fogalmad sincs arról, hogy mi motiválta, ahogy nekem sem, de persze könnyű ráaggatni a ´buta´ cimkét. Mert akkor le lehet sajnálni, el lehet ítélni stb. Ismerem a fajtádat, tudom bármit mondok nem fog meggyőzni abban, hogy MINDEN ember érdemel együttérzést, nem csak a szőkék, zöld szeműek és azok, akiknek nagy a kislábujjuk. Mellesleg imádok a levegőbe beszélni...a víz alatt elég kellemetlen, a földben pedig MÉG nem próbáltam ki.”
 • 51. windsor 2010. július 07. 18:11
  „Kedves Candle, iszonyat nagy tévedésben élsz. A butasággal nem tudok együtt érezni. Ha tényleg meg akarta volna ölni magát, akkor nem ott és nem úgy, pláne nem merengve tette volna. Nem a levegőbe beszélek. Bocsánat, de nem tűnt föl, hogy ide csak azt lehet beírni, amit kérdeznek...Én úgy éreztem, leírtam. Te a levegőbe beszélsz és azt írod le.
  Majd ha én kiülök a híd szélére kérlek, hogy engem is sajnálj már meg, mert azzal ki leszek segítve a xarból...
  Ha valakit bántanak, balesetet szenved, gyászol, stb, azzal együtt tudok érezni, de azzal nem, ha valaki azért mert az élete nem tökéletes, hátrahagy másokat, hogy had szenvedjenek még az ő elvesztéséért is.
  És talán jobban tudom, hogy miről írok, mint te azt el tudod képzelni, úgyhogy kímélj meg az rózsaszín mázba forgatott eszmefuttatástól és a pár sorból levont nagy tanulságoktól.
  Sajnálkozz bátran, azzal is pont annyit segítesz, mint én a cinizmusommal.”
 • 50. rotátor 2010. július 07. 18:00
  „Az előnytelen fotó és idétlen fogalmazás jobban serkenti a szürkeállományt, mint maga a probléma. Én is jelentkeznék szerkesztőnek a DM-hez, ha lehet. Talán akkor nem lenne vicc tárgya 3 rendőr, meg egy beteg lány.”
 • 49. körszakáll 2010. július 07. 16:44
  „- Útközben megbeszéltük, hogy ha beleugrik a folyóba, Márió utána ugrik. - Jellemző! Ki ugorjon? A rendőrtanonc szívjon, ugorj Márió! :DDD”
 • 48. gróf 2010. július 07. 16:26
  „39. hozzászólás h375317 2010.07.07. 14:03
  Gondoltam nem árt tisztázni mielőtt ellepik a rendőrök a hidakat.”
 • 47. Candle 2010. július 07. 16:24
  „kedves windsor, köszi az élettörténetet, bár senki sem kérdezte. Jó sok mindent átéltél, mégis elpazaroltnak tűnik az a sok rosszaság, hiszen a legfontosabbra nem tanított meg..az együttérzésre.”
 • 46. mazsolaszolo 2010. július 07. 15:50
  „Szegény kislány! Remélem, már jobban van, vagy mihamarabb jobban lesz. Szakértő segítő kezeket neki; a rend bátor őreinek pedig minden elismerésem és tiszteletem!”
 • 45. windsor 2010. július 07. 15:12
  „Akkor mikorra is szervezzük meg a saját cikkrevalónkat? :))))”
64 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jelzőlámpákat kapcsolnak ki Szegeden

A Rókusi körút és a Vértói út kereszteződésében kikapcsolják csütörtöktől szombatig a jelzőlámpákat az új 2-es villamosvonal építési munkái miatt. Tovább olvasom