Délmagyar logó

2017. 01. 24. kedd - Timót -7°C | 2°C Még több cikk.

A Chagall-tárlat sikere buzdító volt

A rekordszámú látogatót vonzó Chagall-kiállítás sikerén felbuzdulva jövőre újabb nagyszabású tárlatokat rendez a Móra Ferenc Múzeum: január végén Mednyánszky, majd Munkácsy képeit láthatjuk Szegeden.
Eredményes évet zár a Móra Ferenc Múzeum: mint már évek óta mindig, most is sikerült jelentősen növelnie látogatói számát. Vörös Gabriella, a megyei múzeumi szervezet igazgatója a Novotelben megtartott tegnapi sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: siker az is, hogy az üzleti szférából támogatókra találtak. Szabó Mihály, a hotel igazgatója elmondta: örömmel támogatták a régió turisztikai vonzerejét is fokozó Chagall-tárlat megrendezését, és a jövőben is együttműködnek a múzeummal. A közel 28 ezer látogatót vonzó várbeli kiállítás bebizonyította: érdemes komoly szervezést igénylő, különleges tárlatokat létrehozni.

A múzeum vendégkönyvébe többen is bejegyezték: szívesen látnák nagy magyar mesterek munkáit is. Jövőre ezért két kuriózumot is kínálnak. A kritikai realizmus egyik legjobb hazai képviselőjének, Mednyánszky Lászlónak január 27-én nyílik kiállítása. A másik meglepetés: tavasz végén hozzák el Debrecenből az Amerikában élő magyar származású üzletember, Pákh Imre gyűjteményéből összeállított különleges Munkácsy-tárlatot, amelyre a cívisvárosban már több mint ötvenezren kíváncsiak voltak. A sokak által a legnagyobb magyar festőnek tekintett Munkácsy Mihály további alkotásaival is tervezik bővíteni az anyagot, így szenzációnak ígérkezik a szegedi kiállítás.

Az alapításának 100 éves jubileumát ünneplő Szépművészeti Múzeum kollekciójából izgalmas görög-római-etruszk kiállítás is érkezik Szegedre, a vásárhelyi Tornyai János Múzeumban pedig az egyiptomi művészetből kaphat ízelítőt a közönség.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Szefo Rt. felvenné a bezáró ruhagyár dolgozóit

Karácsonyig állnak alkalmazásban a felszámolás alatt álló Timax Alfa Kft. dolgozói, a volt… Tovább olvasom