Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

A Chevrolet C-Mobil új autóval lepte meg a szegedi S.O.S. ifjúsági ház lakóit

Szeged - Egy új Chevrolet Aveót kapott az S.O.S. Gyermekfalu Magyarországi Alapítványának szegedi ifjúsági háza, az autó kulcsát csütörtökön vehette át az intézmény vezetője.
A Chevrolet Magyarország ezzel a hatodik, egyben utolsó adomány gépkocsit adta át hazánkban, csatlakozva a cég európai akciójához, amelyben a százéves fennállás alkalmából 100 autót adnak át a kontinens S.O.S. szervezeteinek.

Chevrolet Aveót kapott az S.O.S. Gyermekfalu szegedi ifjúsági háza. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

Az adományátadás után születésnapi ünnepséget is rendeztek a Chevrolet C-Mobilnál, Szegeden, az Algyői úton. A 100 éves Chevrolet százszeletes óriástortával kínálta vendégeit. Emellett amerikai hot doggal, a Standby együttes zenéjével és quadozási lehetőséggel kedveskedtek a gyerekeknek, akik szintén készültek egy rövid műsorral. A programon részt vett Vajda Attila olimpiai bajnok kajakos is, aki 2008 óta az S.O.S. Magyarország jótékonysági nagykövete.

A Zágráb utcában működő szegedi lakásotthonban 14–24 éves, állami gondoskodásban élő fiatalok laknak, akik a battonyai, illetve kecskeméti gyermekfaluból érkeztek a városba tanulni. Jelenleg telt ház van a 12 férőhelyes intézményben. Vágvölgyi Tibor igazgató elmondta: nagy segítségükre lesz az új autó – ügyintézéshez, iskolába szállításhoz, utazáshoz és a szülőkkel való kapcsolattartás megkönnyítésére is tudják majd használni. Nem lesz nehéz egyébként felismerni őket, hiszen a hófehér adományautót gyerekrajzokkal matricázták fel.

(x)

Olvasóink írták

  • 1. deszkás 2011. október 13. 21:51
    „Dicséretes és szép példa e mai nehéz gazdasági körülmények között.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jogi eszközök is vannak az érdekegyeztetésre

Eltűnt a kormány, a munkaadók és a munkavállalók egyeztetésének intézménye – mondta a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának elnöke Szegeden. Tovább olvasom