Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

A címét sem tudta megmondani a tűzoltóknak a padlón fekvő idős nő

A címét sem tudta megmondani a tűzoltóknak a padlón fekvő idős nő
Forráskút - Csak a szerencsének köszönhető, hogy a kisteleki tűzoltók hétfő éjjel gyorsan megtaláltak egy szobájában ragadt idős, beteg nőt Forráskúton. Az asszony a saját címét sem tudta, mert karácsony előtt költözött a faluba.
– Éjfélkor jöttek a mentők, a tűzoltók és a rendőrök. Hirtelen azt sem tudtuk, mi történhetett a szomszéddal. Az idős nő karácsony előtt költözött ide, még az Eladó táblát sem szedték le. A testvérétől tudtuk meg, hogy cukorbeteg, de még a nevét sem jegyeztem meg, túl sokat nem találkozhattunk – mesélte annak az idős nőnek a forráskúti szomszédja, akit hétfő éjjel a kisteleki tűzoltók mentettek meg a kihűléstől.

Az idős asszony délután 5 körül esett el az otthonában, sokáig mozdulni sem tudott. A testvérét próbálta hívni, majd amikor nem sikerült, a tűzoltókat értesítette. Mivel az idős nő nemrég költözött Forráskútra, nem tudta megmondani a címét, csak annyit közölt, hogy a tűzoltók egy narancsszínű házat keressenek, amelynek két ablaka között egy Eladó feliratú tábla függ. A tűzoltóknak és az idős asszonynak szerencséje volt, ugyanis a ház Forráskút főutcáján, a központhoz közel található.
 
Szerencséje volt a Zákányszék főutcáján lakó idős nőnek. A tűzoltók megmentették az életét hétfő éjjel. Fotó: Segesvári Csaba
Szerencséje volt a Forráskút főutcáján lakó idős nőnek. A tűzoltók megmentették az életét hétfő éjjel. Fotó: Segesvári Csaba

– Kollégáim leütötték a kapun lévő láncot, majd a rendőrökkel együtt mentek be az épületbe. Az idős nő a földön feküdt, remegett, de eszméleténél volt. Azt mondta, az ágyról esett le, a fejét és a gerincét fájlalta. A mentők kiérkezéséig pokrócba csavarták az asszonyt – mondta lapunknak Molnár Krisztina. A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elárulta, havonta átlagosan 3-4 esetben végeznek a tűzoltók ilyen jellegű beavatkozást.

– Sok esetben a szomszédok figyelnek fel arra, hogy hosszabb ideje nem látnak mozgást az ismerősük házában, lakásában. Ennek köszönhetően a legtöbbször sikerül még időben kórházba szállítani a sérülteket. Szinte mindig idős, egyedül élő emberekhez riasztanak bennünket – mondta a szóvivő. Molnár Krisztina hangsúlyozta: a téli időszakban is különösen fontos, hogy mindenki figyeljen a hozzátartozóira, szomszédaira, hiszen a balesetek mellett a kihűlés is fenyegeti a lakókat.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezer forint alá is beesik a sertéscomb kilója

Ezer forint alá is beesik a sertéscomb kilója
Tényleg csökkent a sertéshús ára január 1-jétől: minden tőkehús kilója 150-250 forinttal kevesebbe… Tovább olvasom