Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

A Crystal énekesnője a BMW-matuzsálemen

Lajtai Kati képével a motorháztetőn furikázik egy 23 éves röszkei fiatalember: a Crystal énekesnőjét festette BMW-matuzsálemére – egy autós szépségversenyre. A mű a múzsának is tetszik.
A kézzel festett színpompás motorháztetőt a mű ihletője, Lajtai Kati dedikálta Forgó Rolandnak Fotó: Schmidt Andrea
A szegedi kötődésű Crystal együttes énekesnőjének, Lajtai Katinak a portréja díszíti egy röszkei fiatalember autójának motorházát. A mű egy autós szépségversenyre készült, melyet Forgó Roland meg is nyert. Nemcsak a zsűrit, hanem a modellt is lenyűgözte az alkotás, melynek létéről egyik szegedi látogatása során szerzett tudomást.

– Egy rádióban voltunk vendégek, és Roland betelefonált a műsorba, hogy elmesélje: engem festetett az autója elejére – mesélte Kati. – Akkor rögtön el is hozta megmutatni, bár még nem volt teljesen befejezve. Hiányoztak például a szépségpöttyeim, amit kértem, hogy feltétlenül pótoljanak – mondta nevetve.

Lajtai Kati egyébként nem először vált művészek ihletőjévé. Egyik rajongója például carrarai márványból faragta ki mellszobrát. Mivel a férfi hosszú időn keresztül zaklatta, erről az ajándékról nem jutnak szép emlékek eszébe, a festményt viszont egyáltalán nem érezte tolakodásnak. – Sőt megtisztelő, hogy engem választott modellnek, és örülök, hogy én is hozzájárulhattam ahhoz, hogy az autó első díjat nyerjen – mondta az énekesnő.

Forgó Roland is úgy fogalmazott, nem rajongásból választotta Katit, amikor azon gondolkozott, kit fessen a motorházra. – Mindenképpen ismert embert szerettem volna, mert ilyet eddig még senki nem csinált. Hogy miért pont őt választottam? Talán mert közel áll hozzám az egyszerűsége és természetes szépsége – mondta.

Az alkotást egy díszlettervező és egy címfestő készítette. A Crystal együttes egyik albumának borítójából választották ki azt a képet, amelyet aztán lemásoltak. A kész művet Kati is dedikálta. Az énekesnő azóta többször találkozott már Rolanddal, és – ahogyan legutóbb kedden is – újra és újra megcsodálja a különleges festményt. A szegediek azonban viszonylag ritkán láthatják, a 23 éves BMW ugyanis járja az országot, vele egyidős tulajdonosa különféle gyorsulási versenyeken szerepel vele. Előbb-utóbb azonban talán mindenki „összefuthat" a Lajtai Katit mutató járgánnyal, az ugyanis – ahogy Roland fogalmazott – míg világ a világ, ilyen marad.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétezer forintos vizsgálat

Kétezer forintot kérnek egy vizsgálatért a beutaló nélkül érkező betegektől a szegedi… Tovább olvasom