Délmagyar logó

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 21°C | 35°C Még több cikk.

A Csárdáskirálynő a Dóm téren

Szeged - A Budapesti Operettszínházból érkezik nyáron a darab, amelyet világszerte hatalmas szeretet övez. Színes, lenyűgöző produkció lesz látható a szegedi szabadtérin, kiváló szereposztással.
Az a színházi legenda járja, hogy ha egy teátrum hangos sikert és boldogan távozó nézőket szeretne, akkor a világhírű magyar operettkomponista, Kálmán Imre legnépszerűbb művét, a Csárdáskirálynőt veszi elő. A Szegedi Szabadtéri Játékok művészeti igazgatója, Harangozó Gyula kiemelten szeretett volna a közönség kedvében járni, így ragaszkodott ehhez a szép hagyományhoz. A Dóm téren is látható lesz nyáron az ünnepelt primadonna, Szilvia és Edvin herceg örökzöld, édes-bús love storyja.


Ulickaja-darab hétfőn a REÖK-ben

A világhírű, hazánkban is nagyon népszerű írónő, Ljudmila Ulickaja novellájából, Az orosz falvak asszonyaiból született a REÖK-ben december 16-án, hétfőn 19 órakor színre kerülő, Rövid című darab. Györgyi Annát vastapssal jutalmazta a közönség múlt csütörtökön a Goethe szerelmi életét feldolgozó előadásban. A hétfői produkcióban partnere Horváth Erika, Bartsch Kata és Bognár Bence lesz. A történet három nőről szól, akik egy New York-i lakásban, egy roskadásig megterített asztal és rengeteg alkohol mellett a szerelemről társalognak. A finom iróniával megírt darab a nők sorsán keresztül a férfiak világáról is mesél. A Thália Színház, a Füge Produkció és a Jászai Mari Színház közös előadását a fiatal rendezőnő, Hidvégi Nóra állította színpadra.

A produkció a Budapesti Operettszínház vendégjátékaként kerül színre. „Vérbeli operettet akarunk játszani Szegeden – mondja a teátrum direktora, Kerényi Miklós Gábor. – Izgalmas, színes, lenyűgöző produkciót tervezünk. A látványosság mellett persze a slágerek sikeres megszólaltatása, emlékezetes interpretálása is célunk."

A történet az első világháború idején játszódik, és mivel jövőre lesz a világégés 100 éves évfordulója, ezt az alkotók kiemelik majd. Az Operettszínháztól megszokott magas színvonalon, modern formában, de az operettek műfaji kereteit tiszteletben tartva láthatják a nézők a darabot. A látványról is megtudtunk pár információt KERO-tól. „Hatalmas kétfejű sas lesz a díszletünk háttere, ebben jelenik meg az Orfeum, a hercegi palota és a szálloda enteriőrje."

A Csárdáskirálynő júliusi előadásaira már 3300 forinttól lehet szólójegyeket kapni, bérletben pedig a Zorbával és az Elfújta a széllel, illetve a Háry Jánossal is megvásárolhatjuk. A limitált, karácsonyi bérlet is kiváló ajándék lehet szeretteinknek, hiszen az összes nyári előadást tartalmazza.

(X)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kör - Edda-musical a sportcsarnokban

Az Edda népszerű dalaira épülő történet egy külvárosi mese: a főhős szerelmi csalódás miatt elindul a nagyvilágba. Tovább olvasom