Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

A dolgozók és a látogatók nagy kedvence az új kishiéna

A vadaspark foltoshiéna-csapata tovább fiatalodott a télen, hiszen vegyes házasságból újabb kölyök látta meg a napvilágot.
A látogatók így már két virgonc fiatalt figyelhetnek meg a kifutójukban, a még barna színű kishiéna mellett a tavaly februárban született, már foltos testvérét is. A hiéna módra határozott fellépésű anya, Kianga ismét gondos szülőnek bizonyult, a legkisebb jövevény a hatodik utóda, amelyet sikeresen felnevelt a Szegedi Vadasparkban.

A legkisebb jövevény az anya hatodik utóda, amelyet sikeresen felnevelt a vadasparkban. A szerző felvétele

A legkisebb jövevény az anya hatodik utóda, amelyet sikeresen felnevelt a vadasparkban.
A szerző felvétele


A kis jövevényt könnyű észrevenni jó időben: az oroszlánok mögötti kifutóban élő hiénacsalád előszeretettel napozik a tavaszi napsütésben. A csapat „hölgy" tagja 2008-ban Lipcséből érkezett, és ismerkedett össze az akkor már évek óta itt élő párjával, a Franciaországból jött Akirával. A foltos hiénák a vadasparkban dolgozók egyik nagy kedvencei, de a látogatók is sokszor elámulnak a láttukon. „Nem is gondoltam, hogy ilyen nagyok!" – hangzik el sűrűn a kifutójuk előtt, hiszen sokan rácsodálkoznak arra, hogy az alamuszi dögevőként ismert faj valójában egy rendkívül izmos ragadozó, amely csapatban még az oroszlánnal is szembeszáll.

Sőt, a megfigyelések szerint hatékonyabb ragadozó, mint a királyi nagymacska.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folytatódik a hálózattisztítás

A Szeged-Algyő Ivóvízminőség-javító Projektben folytatódik az ivóvízhálózat tisztítása. Ma este 10 órától holnap hajnal 3 óráig Szőreg egész területén vízhiánnyal kell számolni. Tovább olvasom