Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

A dóm ünnepi hete

A szegedi dóm ünnepén, felszentelésének 75. évfordulóján a belvárosi plébánia egy hetes programsorozatra várja az érdeklődőket.
A fogadalmi templom felszentelésének 75. évfordulójára a tető, a feljáró, a mosdó, az ajándékbolt után elkészült a templom teljes villanyhálózatának cseréje is. Az ünnep alkalmából vasárnapig minden este 6 órakor lelki készületet tartanak a szentmiséken. Ma este Kiss Imre püspöki helynök vezeti a szertartást, közreműködik Nagy Ágnes énekművész. Holnap Mádi György kanonok tartja az esti misét és Perneczki Balázs orgonál.

Csütörtökön délelőtt 10 órától este 5-ig nyitva áll a dóm tornya. Este 7 órakor az altemplomban az egyetemi lelkészség énekkara könnyűzenei oratóriumot ad elő. Pénteken éjszakai látogatókat várnak a toronyba este 7 és 9 óra között.

Szombaton megélénkül a dóm és tere, a templomtéri sokadalom délelőtt templom- és toronylátogatással kezdődik. Az érdeklődőket szórakoztató programokkal várják a plébánia munkatársai: aki mozogni, kézműveskedni, társasjátékozni, beszélgetni vagy egyszerűen csupán csendben lenni szeretne, megtalálja az alkalmat. Az est fénypontjának a toronyból alázúduló görögtűz ígérkezik.

A vasárnapi ünnepi misét Ternyák Csaba érsek, a vatikáni papi kongregáció titkára mutatja be. Az ünnepi hét este 7 órakor hangversennyel zárul: a Szegedi Szimfonikus Zenekar előadásában Händel Messiás-oratóriumát hallhatják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötven év után jöttek össze

Az elmúlt ötven évben először rendezett osztálytalálkozót a szegedi Rókusi Általános Iskola 1955-ben… Tovább olvasom