Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

A Fidesz szerint Botka afrikai diktátorként viselkedik

Szeged – Rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a szegedi Fidesz: szerintük a polgármester afrikai diktátorként viselkedik. Újra hangsúlyozták, érdekeltek egy fenntartható költségvetés elkészítésében.
A stílus maga az ember, a szegedi polgármester pedig lekezelő stílusban nyilvánult meg. A királyok szoktak magukhoz hívatni embereket, Botka László pedig nem király, hanem megválasztott polgármester – fogalmazott Gyimesi László városfejlesztési és külügyi tanácsnok szerdai sajtótájékoztatóján reakcióként arra a közleményre, amely szerint Botka László ma délutánra költségvetési egyeztetésre magához rendelte a Fidesz-KDNP frakciót. Gyimesi közölte: 13 órakor ott lesznek az egyeztetésen, de a polgármester „megzavarodott afrikai diktátorként viselkedik, aki ha önző politikai balhé miatt feláldozza a költségvetést, akkor a szegediek ellen cselekszik."

Póda Jenő gazdasági tanácsnok hangsúlyozta: érdekeltek egy jó és egy fenntartható költségvetés megalkotásában.

Gyimesi László és Póda Jenő rendkívüli sajtótájékoztatója. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

- Határidőre benyújtottunk a módosító indítványokat. Értelmezhetetlen az a kijelentés, hogy a módosítók veszélyeztetik a költségvetést, mert ezek csak javaslatok, nincsenek megszavazva – fogalmazott. Szerinte az indítványok egy része kimondottan a stabilitást szolgálja, és „aki a költségvetés ellen politizál, az kockáztatja, hogy a nyugdíjas szervezetek nem kapnának támogatást, a kisebb utcák felújítása nem indulna el, nem kezdődhetne el a járdafelújítási program, a fogyatékkal élők szervezetei nem kapnának támogatást, nem korszerűsítenék a játszótereket, problémás lenne az óvodák felújítása".

A Fidesz-KDNP szerint az átcsoportosítások azt szolgálnák, hogy az „eladósodást megállítsuk és tartalékoljunk a biztonság érdekében". Póda hangsúlyozta, szeretnék ha átláthatóvá válna a polgármester „egy csomó cselekedete", ezért néhány, a közbeszerzéssel kapcsolatos jogköreit egy bizottsághoz ruháznák át.

Olvasóink írták

238 hozzászólás
 • 238. novaklaszlo56 2011. február 24. 19:27
  „Hát, igen, mer´ drága a lőszer. :)
  Meg mert messzire hallatszik a lövés, még meghallja a nagy tesó (aktuálisan az EU). :)

  Nyugi jön a tavasz! Nem gazdaságilag, meteorológiailag. Hacsak 2/3-os többséggel le nem szavazzák. Aztán jön a fénysebesség felgyorsításáról szóló törvényjavaslat előterjesztése (természetesen egyéni előterjesztővel, mint a médiatörvény esetében, hogy ne érhesse szó a ház elejét), majd a gravitációs állandó 2/3-os többséggel történő megváltoztatása, ezektől természetesen a speciális relativitás elmélet is forradalmian (:D) megváltozik, vagyis az egész univerzumra kiterjed a fülkeforradalmi rendszerváltozás... Mi is egészen másként fogunk kinézni, kissé gótikusra nyújtva, mint minden tárgy, amely a gravitációs szingularitás (pl. fekete, de nagyon-nagyon fekete lyuk:)) eseményhorizontja közelébe kerül. A mélyebb növésű vezetőknek ez átmenetileg növelheti az önbizalmát, amíg az akkréciós korong a fénysebességre (bocs: immár annál is nagyobb relatív sebességre:)) felgyorsítja őket, s ha túlélték a gyorsulást, már akkora a mozgási energiájuk..., hogy ez többé már nem fülkeforradalom.
  Basszus, nagyon kész vagyok, lefekszem inkább, mindenkinek jobb lesz így. ;) :D

  Jó pihenést!”
 • 237. queenmargareth 2011. február 24. 18:50
  „237. novaklaszlo56 2011.02.24. 18:31 persze, h nem változna semmi, mert azt mondanák:8 évet nem lehet rendbe hozni bla-bla..fejezzünk le mindenkit, újakat betenni....
  a vörös khmer legalább fejbelőtte az embert, ezek megnyúznak viktor és bandája élve......”
 • 236. novaklaszlo56 2011. február 24. 18:31
  „Az, Fer981, és iszonyúan sokba kerül, a közben okozott károkkal együtt, amelyek nem minden esetben mutatkoznak azonnal, és nem is mindig közvetlenül anyagi természetűek (csak példaképpen: a gyermekotthon körüli cirkusz szépséges története, a-tól z-ig, de valóban hosszasan lehetne sorolni a példákat) - s ez nem Botka-védő megjegyzés, hanem egyszerű tény. Hogy mi lenne fordított felállásban...? Hm..., nem vennék rá mérget, de gyanítom, hogy ugyanez, fordított szereposztásban. :)
  Vicces ez: van egy nagy dög, összkerékhajtású járgányunk, még üzemanyag is csurran-cseppen hozzá, de az első tengely kerekei előre, a hátsón lévők pedig hátra forognak, füstöl a gumi, fogy a benzin, pereg a tachográf, kopik a motor, oszt´... :D”
 • 235. fer981 2011. február 24. 12:47
  „232. Ez a helyzet, jól látod. Tök mindegy, hogy mit csinál a Botka, a lényeg, hogy mindenben megakadájozzák. Olyanok verik a tam-tamot, akiket a büdös életben nem választottak volna meg képviselőnek, ha GYurcsány nem k... el ennyire. Most megszagolták a hatalommal járó büdöset, normális elképzelésük semmiről nincs, csak mennek az 1-2 okostóni után, meg szavaznak ész nélkül, a lényeg, hogy ne a Botka gondolata érvényesüljön. SZÁNALMAS !”
 • 234. mamacska 2011. február 24. 11:38
  „Az, hogy afrikai diktátorként viselkedik, épp mostanra sikerült kitalálniuk, nem nagy fantáziára vall. Vagy csak a közelmúlt külföldi eseményei juttatták az eszükbe, hogy ez most itt épp jól hangozna? Nem hiszem, hogy Ő lenne az első számú vezető. Tudni illik, hogy a diktátor olyan államfő, aki a megszokottnál több hatalommal rendelkezik.”
 • 233. Ebgondolat 2011. február 24. 08:48
  „A narancsos király lecseréltette 70 m2-es dolgozószobáját egy 180 m2-esre!! A narancsos király szóvivője nem volt hajlandó megmondani, mennyibe került az átalakítás!! Szimpatikus társaság!! Úgy látszik, hogy <moderálva> elirigyelte az afr4ikai diktátorok gigaszobáit...”
 • 232. szepike 2011. február 24. 08:26
  „Való igaz ahogy a Botka viselkedik. Királyhoz méltóan hazudik. Igérget mindent és mindenkinek és értelme nincs. Mi a fenének kellett Szegedet feldúrni és új villamos sineket fektetni a Rókusi körúton is. Nem normális ez az ember. A pénzt elherdálta azoknak az ismerős út építőknek akik csinálják az utat. Na meg a munka. Csapnivaló. Még ki sem hült a beton de már töredezik a Kálvárián. Gyors és ócska munka milliókért. Mennyit nyomtak a Botka zsebébe ezért a munkáért mert tudjuk mindig sok pénzt kap aki a munkát adja. Mint valamikori válallkozó az ügyvédek árúlják a munkákat. <moderálva>”
 • 231. avarua 2011. február 24. 07:45
  „A Fidesz nem tűri az ellenzéki vezetést sehol az országban,de még a függetlent sem,ahogy Tétényi Éva esztergomi polgármester esete bizonyítja! Ez a DIKTATÚRÁK SAJÁTOSSÁGA! Lassan fekete autó jön majd Botkáért és Tétényiért,mint az ÁVH idején és poloskákat tesznek a közhivatalokba és Kubatov-féle fekete listát vezetnek a "megbízhatatlanokról... Ha kilépünk az EU-ból,még Recsk és Hortobágy is jöhet...”
 • 230. novaklaszlo56 2011. február 24. 07:43
  „Nem, nem, Saturnus, nyugi: még megvannak, és működnek a fékek. Igaz, jócskán eltér a jobb- és baloldali fékerő, ezért húz a kocsi erősen hol erre, hol arra, de még irányítható. Ha jól vezetjük, akkor az is marad. Rossz műszaki állapotú járgányon ülünk, az út is kutya kátyús, döcög rajta a gép, de értünk hozzá, nem lesz baj, meglátod! :)
  Muszáj így lennie! És így is lesz. Mert így akarjuk. Nem akarunk balhét, hát nem is lesz. Lesznek (vannak) felelőtlen kalandorok, mindig is voltak, akik valamiért - mert a hatalom csak úgy elérhető a számukra, másoknak meg jó balhé a patakvér - ficánkolnak, s nekik nem drága az emberélet sem, de rájuk is jól figyelünk, hogy ne rángassák a kormányt felelőtlenül, sőt ne is kerülhessenek a közelébe se. A sofőrt se engedjük vagánykodni, s ha mégse bír magával, lecseréljük. Nyugi! Semmi kapkodás, és nem lesz baj, hidd el! Nehéz idők jönnek, sokan fognak még lejjebb csúszni anyagilag, de őket sem hagyjuk el, mert egyszerűen nem tehetjük: baromira szükség van, lesz rájuk, s ezt érezniük kell! Nyugi! Keserves lesz, de túléljük. Mindenki. Muszáj! ;) :)

  Lássunk munkához! Eredményes, szép napot!”
 • 229. saturnus 2011. február 24. 07:05
  „A baj olyan mint egy nehéz szekér amikor elszabadulva a lejtőn gyorsulva szalad le.Leszerelték a fékeket,a hajtót lecsalogatták róla,az ékeket kivették a kerekek alól.!”
 • 228. novaklaszlo56 2011. február 24. 07:01
  „Valóban óriásiak a feszültségek, Saturnus, de az esetleges detonációt feltétlenül el kell kerülnünk! Egyetlen emberélet milliószor többet ér, mint bármilyen eszme, s ha kritikus megszorítás jönne, azért egyelőre az elosztható javakkal való gazdálkodásba még van beleszólásunk - valamennyire. A látható cél valóban az, hogy ne nagyon legyen. a hatalom centralizálást kell megakadályoznunk, mert azt békésen, a jelenlegi demokratikus eszközökkel még meg lehet tenni, ezért kell ezt az eszköztárat megvédenünk, ezért olyan fontos, hogy fellépjünk az olyan törekvések ellen, mint a médiatörvény, vagy a keresztényes-istenes-koronatanos, a hatalmat éppen az alkotmányon keresztül rögzítő és bebetonozó új alaptörvény...
  Higgadtan, éberen, határozottan, nagyon keményen, de békésen. Akkor nem lesz semmi baj. Nem szabad, hogy baj legyen!”
 • 227. saturnus 2011. február 24. 06:47
  „Hát csökken a fidesz népszerűsége, és elindult a lejtőn lefelé novenber óta a királyi tv-is M1.Már ezt a tv-ét pár percig figyelem és a nyugati hír csatornákat nézem.A MR1.sem halgatom csak a kabarét. Tudjuk it Szegeden is melyik rádió feküdt le szalai anna máriának,hogy megkapja sugárzási jogot. Miálltal sorban kiderült a fidesznek nyolc év alatt semmi programja nem volt csak ellenkezni,leócsárolni,keresztbe tenni,megakadályozni,besarazni ez jellemezte a városi kéviselőket is ők egy jellemtelen a diktátum kiszolgálói. Ne feledjük azt amikor az országgyűlésben minduttalan kivonultak az üllés teremből. És főleg az volt a legnagyobb bizonyítéka ez vissza nézhető videón is amikor orbán viktor/az óta kapta a vezénylő tábornok nevet( mint bunyós anna híres verekedése a megyei jegyzőnővel) szóval orbán fel vígyázz !! PARANCS szóra KIVONULÁS kiálltás hangzott el!! Választások előtt mindenkivel személyesen beszélgetett el markában rabszíjra tartva ezeket is. Most mára olybá válltozott a helyzet,hogy tavaly óta félrevezett szavazóbázisa olvadni kezdett,dezertálnak maguk a fideszes bólogatók is.Mert rájöttek a bevezetett törvények és intézkedésem társadalom romboló és nép nyúzó intézkedések orbán személyes hatalom vágya a mérv adó.Értelmettlen dilettáns összeomlás előtt ál az ország. Tehát félve a nép haragtól amiért becsapták az embereket és híveit menekülés kezdik fogni a dolgot.Legyünk őszinték ha valami itt az országban ki fog törni és úgy néz ki lessz is társadalmi robbanás az ismert okok miatt,akkor tudják az emberek kik azok a f...esz és or..án kiszolgálói.De mára a folyamatok állása szerint(most amikor írom e sorokat az m1-en a hírolvasó kötelező híreket mint egy gép olvassa be,ezek mid írányított és midúttalan elhalgatja a valóságot is megfogunk mi élni még nagy válltozásokat rövidesen e téren is) helyrehozhatattlan rossz intézkedései során már odáig jutottak ,hogy óriási mértékű megszorítások lesznek amit legutóbb egy angol elemző pénz és gazdasági intézménynek ecsetelt de itthon nem merték eddig publikálni és most azon vannak elhalgatásukkal hogyan úszhatnák meg,de ez már késő.A dolgok önálósodtak és ne m vissza fordítható a Katarzis rövidessen bekövetkezik ami mélyen és borzasztóan megfogja rázni a társadalmat.”
 • 226. DobóI 2011. február 24. 05:42
  „223. Ferrer 2011.02.24. 00:0

  Bár úgy viselkedne, akkor parlamentbe mentelmi jog alá bemenekült börtönfrakció már régen a börtönben ülne, vagyonelkobzást követően...”
 • 225. novaklaszlo56 2011. február 24. 02:47
  „"Üljetek be 3-an a bársonyszékbe!!!Azért tegyetek vazelint közétek:)))))" (13. hsz., 2011.02.23. 09:21)
  Ejnye, kedves Queenmargareth! Még mit nem! Ekkora komfort azért nem jár azzal a bársonyszékkel! xD

  Kösz! Ez volt számomra a nap poénja! :)”
 • 224. gubanc 2011. február 24. 01:59
  „h65535-nak
  Nem kaptak még központi utasítást a Fidesz központból.”
 • 223. Ferrer 2011. február 24. 00:05
  „Készült-e mostanában vmi közvélemény kutatás arról, hogy áll a Botka vs. egész Fidesz párharc mostanában? Van egy olyan érzésem, hogy az egyik nagyon elhúzhatott megítélésben, de nem tudom, melyik.”
 • 222. Ferrer 2011. február 24. 00:01
  „Ha Botka afrikai diktátorként viselkedik, az egész Fidesz ázsiaiként. Pontosabban észak-koreaiként.”
 • 221. Rozsdás 2011. február 23. 23:33
  „Nem az én tisztem Szeged előre haladásának,és elért eredményeinek hasonlítgatása.
  Az hogy eredményes nézőpont kérdése,ugyan úgy mint a rendszerváltás óta eltelt időszak megítélése,van akinek mind ez pozitív éllményt nyújt van akinek az ellenkezőjét.
  Nem pártokban gondolkozom mert ezt egyszer és mindenkorra el kellene felejteni.
  Semmi másra nem jók csak a megosztottságra.Látom Szeged fejlődését nagyobb ütemben mint az országét,és ez a jó értelemben "vett" politika,a fejlődés az emberi értékek természetes velejárója ami minden normális társadalomnak mozgatórugója kell hogy legyen.Nem jó ha ebbe a beleszól a irányitóként hatalomra került politikai elit minden eddigi koncepcíót felrugva.Szegednek megvannak a közép és hosszú távú fejlesztési tervei amiket nem napi politikai csatározásoknak kell átirni hanem a megvalósitásán egyként kell dolgozni.”
 • 220. rókus1 2011. február 23. 23:17
  „Ne variáljatok már fiúk!!!! sem a jelzőkkel ,sem a kifogásokkal ...Borzasztó,hogy már mióta nem megy ez a város egyről -kettőre,itt az együttműködés végképp becsődőlt!!!!! Felesleges tovább játszani ezt a színjátékot ,mert a végén még tényleg beleszakad Szeged!!!!! Új választást kell elérni, ahol az eredmény most biztos egyértelmű és szignifikáns lesz.
  Aztán meg dolgozni és tenni a városért és békén hagyni azokat akiket a többség megválaszt.”
 • 219. h65535 2011. február 23. 23:08
  „hol van ilyenkor frakk és barkzso ? elbujtak?”
238 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fizetik a környezetgazdálkodási támogatásokat a gazdáknak

Magyarország - A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) februárban közel 6000 gazdának 12,2… Tovább olvasom