Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 3°C Még több cikk.

A gazdájával horgászik Frici, a fekete macska

Frici cica okos horgász. Gazdája előtti kövön ülve, sárga szemeit meresztgeti a víz sima tükrére. Megmozdul az úszó. A fekete házi kedvenc pedig kutya módjára csóválni kezdi farkincáját, és pipiskedik, így jelez a gazdinak – fogás van.
– Frici teljesen extázisba jön, ha meglátja a halat. Előfordult, hogy éppen fárasztottam egy háromkilós pontyot, és a cicus nem bírta tovább, beúszott a vízbe, de rövid időn belül rájött, ő mégis csak macska, és gyorsan kiiszkolt a partra – meséli a 63 éves Tasnádi József, a nők igazi Gedeon bácsija, aki már több mint négy évtizede női fodrász a szegedi Dugonics téri szalonban. Szabadidejében pedig lelkes horgász. Amikor éppen nem dolgozik, hosszú órákat tölt a Holt-Maros partján – fekete házimacskájával.

A cica egy alkalmat sem szalasztana el, lelkesen követi őt a vízpartra. A kóbor macska tavaly augusztusban letelepedett a horgász placcára, aki hazavitte. Így lett belőle hűséges házi kedvenc, akit teljes értékű családtagként szeretgetnek, cirógatnak. József mindennap gondoskodik a friss betevőről, amit maga fog neki. Nem átlagos az étrendje Fricinek: egér helyett, délelőtt és délután kárászt eszik. Elvonul a kert végébe, ahol elfogyasztja a fogást, majd fel a padlásszobába, ebéd utáni sziesztára. Szeret ölben lenni és József nyakába mászni. A gazdi sokat gügyög neki, amit a macska dörgölőzéssel hálál meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Negyvenévesen diploma

Tovább olvasom