Délmagyar logó

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 6°C | 9°C Még több cikk.

A gazdasággal ismerkedtek a Ságváris diákok

Szeged - Játékos formában ismerkedtek a diákok gazdasági-pénzügyi kérdésekkel csütörtökön az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Általános Iskolában.
- A szüleink, a felnőttek világáról tanulunk, és rengeteget játszunk - fogalmazta meg a 4. A osztályos Nagy Karola, hogy miért érdekes számára a Citibank Pénzügyi Oktatási Iskolatámogatási Programja. Osztálytársának, Török Péternek az a feladat is nagyon tetszett, amelyben reklámszlogenek alapján kellett felismerni különböző márkákat. - Jó együtt dolgozni, csapatban, mert így megtanuljuk, hogy bízhatunk a másikban - emelte ki a szintén 4. A osztályos Kádas Péter.

Az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Általános Iskola adott otthont csütörtökön az egész napos, tanítási idő alatt futó programnak, amelyen a 3. és a 4. évfolyam, összesen hat osztály vett részt. Hat különböző állomáson haladtak végig a nebulók, önismeret, családi költségvetés, kommunikáció, reklám/marketing, munkavállalás és vállalkozás témakörben.

Csak játékosan! A szerző fotói
Csak játékosan! A szerző fotói

A Citibank a Junior Achievement Magyarország (JAM) Alapítvánnyal közösen szervezte a játékos gazdasági-pénzügyi napot. - Amikor a fiatalok kockacukorból várat építenek, megtanulják, milyen főnöknek és munkavállalónak lenni, és bekötött szemmel követni a főnök utasításait. Az értékárverésen egyebek mellett olyan értékeket vásárolhatnak meg, mint a hit, a szeretet és a család. Végig egy útlevél alapján követik a diákok a napi feladataikat. Végül azok, akik jól teljesítettek, kisebb ajándékokat, könyveket, oktatást segítő eszközöket kapnak - tudtuk meg Gergely Orsolyától, a JAM ügyvezető igazgatójától. Hozzáfűzte, pedagógusok is érkeztek a fiatalokkal. Ők azt tanulták, hogyan lehet a pénzügy, a gazdaság, a vállalkozások világát közelebb vinni a diákokhoz. Ez azért is fontos, mert szeptember 1-jétől első osztálytól felmenő rendszerben elindul a Ságváriban a gazdasági-pénzügyi oktatás.


- A matematika tantárgy keretein belül évi öt órában valósítjuk meg a jövő tanévtől. Módszertanilag például rengeteget segített ez a nap a felkészülésben. Az a célunk, hogy a gyerekek kicsit tisztában legyenek a felnőttek és a munka világával, illetve takarékosságra, környezettudatosságra oktatjuk őket. Akár diákvállalkozásokat is alapíthatnak majd az alapítvány segítségével - hallottuk Ábrahám Beáta tanítónőtől.

Olvasóink írták

  • 2. norad 2013. április 05. 20:00
    „Miért ne!
    Ez védjegy!”
  • 1. bánki 2013. április 05. 17:01
    „PIÁR !

    De miért Ságvári a suli neve ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magán színvonal az állami egészségügyben

Mindenkinek joga van olyan színvonalú ellátást kapni, mint amilyet egy rózsadombi gazdag vállalkozó meg tud vásárolni magának a fővárosban. Tovább olvasom