Délmagyar logó

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 2°C | 12°C Még több cikk.

A gázolás tönkretette Fogarasi Zoltán életét

Szeged - Még mindig nagy fájdalmak gyötrik azt a 30 éves szegedi férfit, akit májusban ütött el és nyársalt fel egy Dacia a Szivárvány utcában. A Szegedi Környezetgazdálkodási Kft. munkatársa már letett arról, hogy valaha újra fizikai munkát tudjon végezni.
Hét hónap telt el azóta, hogy a szegedi Szivárvány utcában a Szegedi Környezetgazdálkodási Kft. szemétszállítóját, a 30 éves Fogarasi Zoltánt a működő szemetesautóhoz szorította és valósággal felnyársalta egy fehér Dacia, amelynek sofőrje és utasa ezután futva elmenekült a helyszínről, majd Romániába szöktek. Zoltán bal lába szilánkosra tört, azóta öt műtéten van túl, és ma is nagy fájdalmak gyötrik.

– Tönkretették az életemet! A baleset előtt terveim voltak, Németországba mentem volna május végén építőipari munkásnak. Nemcsak erről, már arról is le kellett tennem, hogy valaha is fizikai munkát tudjak végezni – mondta szomorúan a fiatalember.

Fogarasi Zoltánt szüleinek lakásában látogattunk meg. Még mindig mankóval közlekedik, fájdalomcsillapítókon él, és rögzítőt visel beteg lábán.

– Még csak most kezdem el a heti háromszori gyógytornát, emellett pszichológushoz is járnom kell – mesélte a fiatalember, aki elmondása szerint balesete óta sokkal ingerlékenyebb lett, korábbi élettársával és kisfiával is megromlott a kapcsolata. – Minden nagyon lassan megy. Terhelni kellene a beteg lábam, de nehezemre esik eldobni a mankót. Ebben az esős-csúszós időben pedig közlekednem is nehéz. Már nemegyszer elcsúsztam a sárban – beszélt csüggedten Fogarasi Zoltán, aki egész jövő májusig, a következő orvosi felülvizsgálatig 100 százalékos táppénzen van.

Fogarasi Zoltán a mai napig labilisan közlekedik. Nemegyszer elcsúszott már a sáros talajon. Fotó: Schmidt Andrea
Fogarasi Zoltán a mai napig labilisan közlekedik. Nemegyszer elcsúszott már a sáros talajon. Fotó: Schmidt Andrea

– Utána nem tudom, mi lesz. Addigra muszáj valami tanfolyamot elvégeznem, mert nem maradhatok munka nélkül. A környezetgazdálkodásnál megszerzett szakmámon túl kertész is vagyok, de a lábam miatt ebben a munkakörben sem tudok majd elhelyezkedni – beszélt a fiatalember arról, hogy a Daciát vezető 19 éves férfi néhány másodperc alatt hogyan törte szét az életét.

A fiatalember napjait mostanában a különböző orvosokhoz járás és a tévénézés tölti ki. Albérletet keres, ahol a jövőben csak magára számíthat majd.

– A román hatóságoknak 1 hónappal ezelőtt sikerült elfogniuk a fehér színű Dacia utasát, egy 40 éves, román állampolgárságú nőt, akit a Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai gyanúsítottként kihallgattak. A gépkocsi vezetőjét még keresik a hatóságok. Az utast segítségnyújtás elmulasztása, a gépkocsi vezetőjét közúti baleset okozása és segítségnyújtás elmulasztása bűncselekménnyel gyanúsítják – közölte lapunkkal Tuczakov Szilvána rendőrségi szóvivő.

– Erről nem is tudtam, de örülök, hogy sikerült kézre keríteni. Aki azonban igazán hibázott, az a sofőr volt. A tettesekre nem szoktam gondolni, ám a baleset képei sokszor leperegnek a szemem előtt – beszélt Fogarasi Zoltán.

Segítségnyújtás elmulasztása

Aki nem nyújt tőle elvárható segítséget sérült vagy olyan személynek, akinek az élete vagy testi épsége közvetlen veszélyben van, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő. Bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztés a büntetése, ha a veszélyhelyzetet az elkövető idézi elő. Csongrád megyében segítségnyújtás elmulasztásának gyanúja miatt idén 13 esetben indítottak eljárást.

Olvasóink írták

 • 11. Iza3 2008. december 17. 12:03
  „Jobbulást Zolika!
  (egy beszélgetőtársad a 2008-as "Sárgáról". :D”
 • 10. Pro.Ego 2008. december 17. 11:03
  „Az összes románt kitiltanám a városból. Ha mégis beakarnak jönni, szigoruan jármű nélkül, csoportosan, kisérettel.”
 • 9. Titanilla 2008. december 16. 16:03
  „Maximálisan egyetértek az 5.sz. hozzászólóval!!! Felháboritó hogy a magyar állampolgárral külföldön mindent meg lehet tenni, még jogtalanul is! Itt meg a külföldi tehet meg bármit büntetlenül.”
 • 8. papen 2008. december 16. 13:37
  „Most dícséret a DM-nek, hogy van mégis témakövetés (még ha bulvárszinten is).

  Más: zavar, hogy a kezelések és a műtétek költségeit végülis mi fizetjük ki. Remélem, hogy a bíróság valamilyen szinten ténylegesen vagyoni büntetésre is ítéli a vétkes sofőrt, remélve, hogy megtalálja.”
 • 7. Luckatosh 2008. december 16. 13:06
  „Hat ez a Fogarasi man nem az a Fogarasi.”
 • 6. az_aki 2008. december 15. 20:20
  „Ha Romániában történt volna hogy egy magyar üt el roma származású embert akkor esélyese lett volna börtönbe kerülni mivel a rokonság elintézte volna....sajnos ez magyarország nem lehet mit tenni”
 • 5. tüsök 2008. december 15. 19:25
  „Ha Romániában követett volna hasonlót egy magyar gk.vezető,már rég a börtönben ülne és esélye sem lenne jó pár évig szabadulni.Mi magyarok meg nyalunk mindenkinek.”
 • 4. kutyuka 2008. december 15. 18:51
  „Csak azt kivanom,ugyanazt kapja a vezeto,amit o adott!!!Csak egy kicsivel tobbet,ha nem vagyok telhetetlen:)”
 • 3. zsazsanéni 2008. december 15. 18:24
  „Nem igen erőltette meg magát a Rendőrség,hogy az elkövetőket megtalálja.Pláne ott volt a népes nyivákoló társaság.Ne akarja nekem senki sem azt állitani,hogy csak úgy vadidegen helyre menekül valaki és Ők semmit sem tudnak.Itt maradandó sérülése van a fiatalembern ek,akinek élete végéig kártérités illeti meg szerintem.Védik mindenfelől a cigányokat,adják alájuk a lovat.Nem csak joguk van ebben az országban,hanem felelőségük is.Igy gondolkodjanak azok akiknek ezt nagyon kéne tudni.”
 • 2. dodó 2008. december 15. 17:37
  „Aki még emlékszik az esetre biztos nem felejti a rendőrség hozzáállását!

  -Nem mentek a cigányok után a házba
  -Nem hallgatták ki a népes, helyszínen ordibáló rokonyságot
  -Nem szállították el vizsgálatra a bűnjel szgkt
  -Egyáltalán nem erőltették meg magukat!

  Ezek után: Egyáltalán kérik-e a cigány némber kiadatását, vagy a románokra bízzák felelősségrevonást?
  Mi van/lesz az elkövető cigánnyal?”
 • 1. Joda 2008. december 15. 16:18
  „Sajnálom, hogy ez történ szegény fiatalemberrel, de a családja nem tehet erről, őket nem kéne büntetni.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fizika, matek: több- ismeretlenes egyenlet

Szeged - Egy friss felmérés szerint kiválóan teljesítenek a magyar 10–14 évesek a… Tovább olvasom