Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 4°C Még több cikk.

A Gólem és Bezerédi a REÖK-ben

Szeged - Folytatódik a független és szobaszínházi sorozat a REÖK-ben: március 18-án 19 órakor Mamelosn című produkciójával visszatér a januárban a haszid mesékből szőtt Negyedik kapuval már nagy sikert aratott Gólem Színház.
A Gólem zsidó színház, a sok ezer éves hagyományt dolgozzák fel történeteikben, oly módon, hogy azok reflektáljanak a jelenre, a hazai körülményekre. Borgula András, a Mamelosn rendezője így ír a Gólem ars poeticájában: „És amíg fényes nappal a Parlamentben, iskolákban, gyárakban és hivatalokban hatalmas elánnal gyártják a felkiáltójeleket, addig este, amikor már csak halovány fények pislákolnak az utcán, barátainkkal, a Gólem nézőivel megpróbálunk a felkiáltójelekből kérdőjeleket hajlítani."

A Mamelosn egy család nőtagjainak három generációját, konfliktusaikat és összefonódásukat mutatja be. A fiatal Rahel tanulmányait New Yorkban végzi, a nagymama túlélte a koncentrációs tábort, és az NDK-ban lett később meggyőződéses kommunista, Rahel édesanyja, Clara pedig sem a judaizmussal, sem a sikertelen kommunista kísérlettel nem tud azonosulni. Ő már igazi német. A darab felteszi a kérdést: hogyan lehet egyszerre szeretni is valakit, aki az agyunkra megy, aki kibírhatatlan és elviselhetetlen, de mégiscsak az anyánk vagy a lányunk. Az előadást Huzella Júlia, Kerekes Viktória és Kiss Mari játssza.

Bezerédi Zoltán, a Katona József Színház színművésze március 26-án 19 órakor A kékszakállú herceg csodálatos világa című önálló estjével lép fel a REÖK-ben. Bezerédi sokoldalúságára jellemző, hogy nemcsak színészként és rendezőként elismert, hanem több produkcióban koreográfusként is közreműködött. Ebben az általa összeállított és rendezett darabban részletek hangzanak el Esterházy Péter Harmonia caelestis és A kékszakállú herceg csodálatos élete című szövegeiből. A színházi előadásokra elővételben már lehet jegyet kapni a REÖK jegyirodáján.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leborult szivarvég

Ötmilliárd forinttal támogatja idén a kormány a hazai dohánytermelést. Tovább olvasom