Délmagyar logó

2016. 12. 06. kedd - Miklós -5°C | 3°C

A groteszk nagymestere marad: Örkény-hosszabbítás január végéig

Szeged - Több mint tízezren látták a Fekete ház Örkény 100+1 című kiállítását 2013-ban. A zárást eredetileg decemberre tervezték, de a siker miatt a tárlat tovább marad Szegeden: egészen január 26-ig látogatható.
A Fekete ház emeletének kiállítása a groteszk hazai nagymesterét, az egyperces műfaj megteremtőjét, Örkény Istvánt mutatja be szokatlan formában. Izgalmas installációs eszközökkel és egy „Tótékba oltott egyperces"-labirintussal várják az érdeklődőket Szegeden: a kartondobozokból épült folyosó falai felfedezésre váró egyperceseket rejtenek. A kalandozásban elfáradt látogatókat a tárlat végén egy Isten hozta, őrnagy úr-filmrészletet játszó kerti wc és egy vendégkönyvként funkcionáló írógép is várja.

FotóÉ Móra Ferenc Múzeum
Fotó: Móra Ferenc Múzeum

A kiállítást eddig 12 ezren látták, ezért a szegedi múzeum úgy döntött, meghosszabbítja a tárlatot egészen január 26-ig. A zárásáig még két alkalommal vehetnek részt ingyenes tárlatvezetésen az érdeklődők: január 18-án és 25-én, szombaton 11 órakor várják a látogatókat a Somogyi utcában.

Fotó: Móra Ferenc Múzeum
Fotó: Móra Ferenc Múzeum

A Móra Ferenc Múzeum és szegedi kiállítóhelyei -így a Fekete ház is- január 13-án nyitják meg újra kapuikat a téli szünetet követően.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közkincs lett Rejtő Jenő

A jogutódok engedélye nélkül lehet Rejtő Jenő könyveit újból kiadni, megfilmesíteni, megzenésíteni vagy átdolgozni. Tovább olvasom