Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

A gyorséttermi ebéd hétszáz forintból kijön Szegeden

Ha a legolcsóbb ételeket választjuk ki, és még italra is költünk, akkor 700 forintból megússzuk az ebédet a szegedi gyorséttermekben. Az árakban alig 10-20 forintos különbségeket észleltünk. A menüt mindenütt igyekeznek hajszállal 500 forint alatt tartani, leszámítva az amerikai típusú gyorsétkezdéket.
A SZOTE-ételbárban, vagy ahogy becézik, a Szemiben, a Fesztiválban és a McDonald\'s-ban jártunk dél körül, amikor a közeli munkahelyekről és iskolákból kirajzottak az éhes emberek. Mehettünk volna több helyre is, hiszen Szeged belvárosában elég nagy a kínálat gyorsétteremből. Mégsem mentünk: pár lépés megtétele után már láthattuk, hogy az egészséges verseny a vendég számára kedvező helyzetet teremtett, az árak ugyanis barátságosak. Azt se volt nehéz észrevenni, hogy a konkurens cégek figyelik egymást, alig 10-20 forintos eltéréssel ajánlják ugyanazt a menüt vagy főételt.

Elsősorban arra voltunk kíváncsiak, mit ehetnénk, ha csak 700 forintot tudnánk rászánni az ebédre, de mégsem a menüt választjuk. A Szemiben úgy gondoltuk, gombalevest ennénk, ezért 170 forintot kértek. Mellesleg csaknem az összes leves egységesen 170, leszámítva a tartalmasabbakat, amelyek 400 forintba kerülnek. Majd kinéztük magunknak a legolcsóbb húsfélét, a sajttal töltött csirkemellet 250-ért. Vettünk hozzá sült krumplit szintén 170-ért, és így fizettünk 590 forintot. Ha kétdecis üdítőt is vásároltunk volna 120 forintért, akkor tíz forinttal lépjük túl a bűvös 700 forintos határt.

500 alatt a menü

A SZOTE-n 490, a Fesztiválban 470 forint a menü, ez mindkét helyen levest és valamilyen „másodikat" takart, salátát, süteményt, üdítőt azonban már nem. A klinikák közötti étkezde asztalára kikészítik a szódavizet a vendégnek, a Fesztiválban kérésre csapvizet ihatunk. A McDonald\'s kakukktojásnak számít tesztünkben, hiszen ezen a helyen nincsenek levesek, s a menü kifejezés sem azt takarja, amire általában gondolunk. Itt a többféle menü szendvicsből, sült burgonyából és üdítőből áll, az árak pedig viszonylag húzósak, 690 és 1080 forint között mozognak.

A Fesztiválban szintén 120 forintos üdítővel számolva a végösszeg 790 forint, amennyiben hasonlóképpen a viszonylag olcsóbb ételek között válogatunk: a zöldségleves 170, a zóna rántott sajt 270, a párolt rizs 150, a tartár 80 forint. Ha kispóroljuk a tartárt, akkor viszont ugyanott, 710 forintnál tartunk, mint a konkurenciánál. A McDonald\'s általunk összeválogatott legolcsóbb ebédje innivalóval együtt 541 forint, ebben a legkedvezőbb árú hamburger 260, a pici burgonya 81, a két és fél decis kóla 200 forint. Igaz, így nem tömtük a hasunkat degeszre, ennek a pénznek a dupláját is otthagyhatjuk, ha nagyobb adagokat kérünk.

Hasonlóképpen a másik két gyorsétteremre is igaz, hogy könnyedén összeállíthatunk magunknak olyan ebédet, amely 400 forintos levessel indul, 450 forintos csirke- vagy sertéshússal folytatódik – mellette 170-200 forint a saláta –, s 270 forintos félliteres üdítővel, 100-120 forintos kávéval, valamint 150 forintos süteménnyel zárul. A számla végösszege így már közel 1600 forint.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Darvasi László: Szeged a tengerben

Darvasi László sorozatában a százhuszonhét esztendeje bekövetkezett, borzasztó árvíz hőseinek és… Tovább olvasom