Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

A gyulladásos bélbetegségre hívták fel a figyelmet a kór világnapján (galéria)

A gyulladásos bélbetegek világnapjáról emlékeztek meg tegnap délután Szegeden.
Többtucatnyi érintett vett részt a programon, amelynek kezdetén végigvillamosozták a várost egy külön erre az alkalomra felmatricázott járművel. A különjáratot teljesen megtöltötték a lila pólót viselő résztvevők, akik az út után a Szent István téren hallgattak előadásokat, a program végén pedig élőképet alkottak.
A gyulladásos bélbetegségre hívták fel a figyelmet a kór világnapján - galéria

Molnár Tamás, az SZTE I-es számú Belgyógyászati Klinika professzora elmondta, a világnap célja felhívni a figyelmet erre a betegségre, amelyet az érintettek nem szívesen vállalnak fel kellemetlen tünetei miatt. Pedig Szegeden is több ezer beteget gondoznak, akik közös problémáik miatt összetartó közösséget is alkothatnak. A tegnapi rendezvény ezt a célt is szolgálta.

A gyulladásos bélbetegség fiatal felnőtteknél fordul elő leggyakrabban. Tünetei a tartós hasfájás, hasmenés és hirtelen fogyás. Gyógyítani nem lehet, megfelelő kezeléssel azonban a betegek tünetmentessé tehetők.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Naponta megtelik üveggel az 1100 literes konténer, diákmunkás nősült be Polgárékhoz - kulisszatitkok a Borfesztiválon

Naponta megtelik üveggel az 1100 literes konténer, diákmunkás nősült be Polgárékhoz - kulisszatitkok a Borfesztiválon
Mindennap több köbméter szemetet szednek össze a Széchenyi téren a XXIII. Szegedi Borfesztivál takarítói, akiknek hajnali négy órakor kezdődik a nagyüzem. Tovább olvasom