Délmagyar logó

2016. 09. 29. csütörtök - Mihály 12°C | 24°C

A halászlét sosem hagyja ki

A halászlét sosem hagyja ki
Rovatunkban hétről hétre olyan ismert embereket szólítunk meg, akik korábban köztünk éltek, elszármaztak, és a mai napig szívesen emlékeznek egykori lakóhelyükre.
– Szegeden a kedvenc helyem természetesen a színház. Ugyanannyira szeretem a gyönyörű nagyszínházat, mint a modernebb kisszínházat – mesélte lapunknak Erdélyi Timea színésznő, aki a Szegedi Nemzeti Színház társulatának tagja volt, most Budapesten él és dolgozik.

Hozzátette: utoljára decemberben járt Szegeden, és biztos, hogy tavasszal is jön majd. Mint mondta, amikor itt van, nem turistának érzi magát, hanem hazajön. Budapestre költözése óta az interneten kíséri figyelemmel a szegedi teátrum életét, alakulását.

– Amikor Szegedre látogatok, az a legfontosabb, hogy láthassam a volt kollégáimat, hogy minél többükkel találkozzak. De ugyanolyan élvezet látni a színházban a portásokat, a jegyszedőket, az öltöztetőket is. Inkább az embereket látogatom, mint a helyeket, bár sok helyszínhez kötnek szép emlékek. Ami még szintén kihagyhatatlan számomra, az a halászlé. Szegedre költözésem előtt nem szerettem különösebben a halászlét, de ott megtudtam, mi is ennek az ételnek az alfája és ómegája. Sosem maradhat ki – mondta a színésznő.
Azt is elárulta, hogy egyik kedvenc téli szegedi programja a karácsonyi vásár, tavasszal pedig a Széchenyi téri liliomfák virágzása.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két Csongrád megyei orvos a legjobbak között

Katona Márta, a Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központ professzora és Makai Attila, a II. számú Belgyógyászati Klinika és Kardiológiai Központ adjunktusa is szerepel az ország legtöbb szavazatot kapott 20 orvosa között, akiket betegeik Astellas-díjra jelöltek. Tovább olvasom