Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

A határig ér az M5-ös

Ma délután 3 órakor Gyurcsány Ferenc miniszterelnök adja át az M5-ös országhatárig tartó, közel 15 kilométeres szakaszát. Az ünnepi beszédek után azonnal startol a 14 kilométeres távra meghirdetett sztrádafutó verseny. Az M5-ös újabb szakaszát az esti órákban nyitják meg az autósok előtt.
Fotó: Gyenes Kálmán
Újabb autópálya-szakaszt adnak át a forgalomnak ma délután 3 órakor, az M5-ös autópálya 173. kilométerénél. Ezúttal a szegedi északi csomópont és Röszke közötti közel 15 kilométeres pályát avatja Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter, valamint Olivier Bonnin, a beruházó koncessziós társaság, az AKA Zrt. vezérigazgatója. A sztráda egy kilométerének ára megközelíti az 1,7-1,8 milliárd forintot.

Fotó: Gyenes Kálmán
A sztrádaavató futóverseny – amelyre eddig már közel 200 nevezés érkezett – is ekkor, a rövid ünnepi beszédek elhangzása után startol. A mezőnyben fut majd Kóka János is. Akik az utolsó pillanatban döntenek a részvételről, a gyülekezési helyszínen, a röszkei sportcsarnokban (József Attila u. 1.) is benevezhetnek a futásra. Az eredményhirdetést is itt tartják, a tervek szerint 18 órakor.

Az M5-ös újabb szakaszát – akárcsak a tavalyi, december 10-i avatáskor – az esti órákban nyitják meg az autósok előtt. Információink szerint még bizonytalan, hogy használni lehet-e a 2005 nyarán elkészült, ám át nem adott horgosi határállomást is. A szerbiai belügyminisztérium az MTI tudósítójának nem erősítette meg a szabadkai vámparancsnokság vezetőjének korábbi nyilatkozatát, miszerint szombaton erre is sor kerül. Ugyanakkor megnyitják a régi röszkei átkelőt, amelyet szerb tükörképével együtt a lassú járműveknek, gyalogosoknak, bicikliseknek tartanak fönn.


A miniszterelnök programja

Gyurcsány Ferenc azt követően, hogy 15 órakor átadja az M5-ös autópálya Szeged–Röszke közötti szakaszát és megnyitja a futóversenyt, 16 órakor Szegeden, a sportcsarnokban, az MSZP rendezvényén bemutatja az Új Magyarország programot. Majd 18 órai kezdettel beszédet mond a Glattfelder téri megújult szökőkutat díszítő szobor avatási ünnepségén.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keserű pirula az ajándék

Az általános gyakorlatot követve a gyógyszertárak között is megindult a harc a vevőkért. A kamara… Tovább olvasom