Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

A határok nélküli tudomány ünnepe

Szeged – A szellemi tőke, a biopolisz-koncepció meghatározó erőforrás a dél-alföldi régióban. A lézerközpont Szegedre telepítése pedig új dimenzióba helyezné a térséget – hangsúlyozta Dudits Dénes akadémikus, az MTA alelnöke a magyar tudomány ünnepének szegedi és dél-alföldi rendezvényeit tegnap megnyitó köszöntőjében.
A tudás és kutatás idei rendezvénysorának „Határok nélküli tudomány – kihívások és lehetőségek a tudományterületek határán" mottója jegyében Szabó Gáborakadémikus, a Szegedi Tudományegyetem rektora kijelentette: a problémakutatás évszázada lesz a XXI. század. Szerinte a gazdasági válság felértékelte a tudomány szerepét. Ezt jelzi az is, hogy az Európai Bizottság október elején meghirdette az Innovációs Unió tervét, ami az Európa 2020 versenyképességi stratégia kulcseleme.

Finnország a díszvendég az idei ünnepen. A másik újdonság, hogy először osztották ki a Szegedi Akadémiai Bizottság és a régió iparkamarái által alapított I. Dél-alföldi Innovációs díjat hat kiemelkedő teljesítményért. A Szegeden december 3-áig tartó rendezvényeken közel háromszáz, a tudomány különböző területein dolgozó kutató ismerteti legújabb eredményeit.

Olvasóink írták

  • 1. macs 2010. november 05. 17:34
    „Ez mind szép és jó, csak tud valaki valamit az ELI-ről?
    Megszólaltak már az egyetem illetékesei, vagy csak ülnek és várnak, talán lesz valami.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felkészült a télre a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Szeged - Felkészült a téli hónapokra a Magyar Közút Nonprofit Zrt. - jelentették be… Tovább olvasom