Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

A hatszoros világbajnokot győzték le a magyar favágók

Ópusztaszer - Eddigi legjobb helyezését érte el a hétvégi innsbrucki Stihl Timbersports világbajnokságon a Bozsó Zoltán ópusztaszeri favágóval megerősített magyar csapat. 1 másodperccel verték meg tavalyi világbajnokot.
– Amikor a kieséses körben összesorsoltak bennünket a hatszoros világbajnok Új-Zélanddal, azon gondolkodtunk: feladjuk. Szerencsére a küzdőszellem legyőzte a félelmet, és nekivágtunk a 6 feladatból álló sorozatnak – emlékezett vissza a hétvégi Stihl Timbersports világbajnokságra az ópusztaszeri Bozsó Zoltán.

Stihl Timbersports favágó-világbajnokság Innsbruckban. Fotó: DM (galéria)

A megyei favágó – akit korábban lapunkban is bemutattunk – Gyapjas Norberttel, Juhász Istvánnal és Strubel Józseffel küzdött Innsbruckban a világbajnoki címért. A magyar csapat a 8. lett, legyőzték a mumusnak tartott Új-Zélandot.

Stihl Timbersports favágó-világbajnokság Innsbruckban. Fotó: DM (galéria)

– Egyetlen versenyszámon dőlt el minden. A Stihl Stock Saw versenyszámban – aminek nincs magyar fordítása – egy legfeljebb 10,4 centiméter vastag korongot kell levágni a rönkről. A sorversenyben ezt egy fejszés, majd fűrészes vágás követi. Az új-zélandiak egy másodperccel ugyan nyertek, de kiderült: hibáztak. 15 másodperces büntetetést kaptak, így lettünk nyolcadikak a világbajnokságon. A helyezés Magyarország eddigi legjobb eredménye – tette hozzá Bozsó Zoltán.

A dobogó első fokán az ausztrál csapat végzett, második lett Kanada, a harmadik helyet pedig az amerikaiaknak sikerült megszerezni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Juhász Tünde lakását bérelte a kormányhivatal

Varga Márta kommunikációs vezető az index.hu-nak azt mondta, „a lakás igénybevétele jelentős költségmegtakarítást jelentett a szervezet számára". Tovább olvasom