Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

A hírességek is rendszeresen figyelik a csillagok állását

Szeged - „Bátran valósítsa meg álmait, vágyait!" „Sok pénze veszhet oda figyelmetlenség miatt" – sokan fogadják meg a horoszkópok ilyen és ehhez hasonló figyelmeztetéseit. Az ismert szegediek között akad, aki mindent félig hisz el, de van, aki komolyan elmerül az asztrológiában.
Sokak reggeli elfoglaltsága a horoszkópolvasás: mit mondanak aznapra a csillagok? Ismert szegediek is figyelnek ezekre az üzenetekre.

– A hitem az asztrológiában nagyon mélyen gyökerezik – kezdi Dobos Kati színművész. – Sok-sok pozitív és negatív élmény éri az embert – nekem is kijutott mindkettőből, végül is így lettem Krisna-hívő – folytatja, hozzátéve: guruja, Thirta Maharádzs szerint a Föld középbolygó, az emelkedő ördögök és a bukó angyalok közege.

Dobos Kati e bölcsesség figyelembevételével éli életét, megfogadva horoszkópja tanácsait is, hiszen az „fontos, meghatározza az alapjellemet". – Minél jobban el kell merülni benne, hogy az ember tisztában legyen negatív tulajdonságaival. Az én jegyem, a Nyilas jellemzője például, hogy kedveli a felszínes szórakozást. Ez rám is igaz volt főiskolás koromban, szerettem bulizni, de idővel rájöttem, ezek üresen telt órák voltak, a barátságok nem a klubokban szövődnek – vélekedik.

Varga Tamás: fontos az ember aszcendense.
Fotó: Miskolczi Róbert

Felesége asztrológiával, feng shuival is foglalkozik, így Varga Tamás, a Szeged Beton VE férfi vízilabdacsapatának 32 éves, világ- és olimpiai bajnok játékosa is figyel a csillagokra. – Sok mindenben meghatározza az ember életét, hogy milyen jegyben született – vallja. A Rákoknak például lételemük a víz. Akárcsak Tamásnak.

– A napokban költözöm új lakásba, amelynek berendezésénél figyelembe veszem az ezotéria tanácsait is: olyat veszek, ahol a hírnév-, a karriersarkot jól be tudom rendezni – mondja, hozzátéve: ide kerülnek majd a kupái, érmei, a „gazdagságsarokba" sem kerülhet például szemeteskuka.

A feng shui mellett a horoszkóp sem kerüli el figyelmét: úgy érzi, 30 év felett egyre jobban dominál az ember aszcendense. – Tipikus rákként valóban mindenem a családom, de a bak munkamániája „dolgozik": minél jobb legyek a vízben, sokszor csak erre gondolok, az edzésnek rendelek alá mindent – mondja. Feleségénél pedig azzal menti ki magát: közeleg Peking, az újabb olimpia.

A napi horoszkópokat is elolvassa, átgondolja – bár „nem mindegy, ki írja azokat". – Sokat meditálok, a kérdéseinkre ugyanis önmagunkban vannak válaszok – vallja. Ennek fényében kérdezzük: megvannak-e már a válaszok a vasárnapi, Egerrel vívandó rangadóra? Annyit mond: „most ezen igyekszem gondolkodni".

Olvasóink írták

 • 6. Joska 2008. február 22. 00:36
  „Egyetértek Szalai Tamással, és nagyon elítélem, hogy a DM egyre többször hoz le mindenféle áltudományokat népszerűsítő írásokat!
  (Hány napja is volt a jósnő-reklám? Nem régen az biztos. Mi lesz vajon a következő? Auracsakra?)
  Egyébként mellékesen megkérdezném, hogy tényleg, mi ebben a hír?! Nem volt miről írni, kellett, hogy vmi kitöltse a helyet?”
 • 5. Szalai Tamás 2008. február 18. 13:53
  „Kedves bobca!

  A Csillagvizsgáló kapuján egy nagy, felújított tábla hirdeti a nyitvatartási időket (ez ugyanaz, amit az előző hozzászólásban leírtam). A nyitvatartási időben a kaputól balra lévő, kisebb ajtó mindig nyitva van, azon át kell bejönni az épületig.

  Sz. Tamá”
 • 4. bobca 2008. február 17. 14:24
  „Hogyan lehet bejutni a csillagvizsgálóba, mert mi már kétszer is neki indultunk, de csak egy rácsos kerítést találtunk, amelyen láncos lakat lógott. Ráadásul jó pár évvel ezelőtt éppen a DM-ban írták, mint programot.”
 • 3. ukuku 2008. február 16. 22:13
  „Ez hír értékű dolog?”
 • 2. mandy 2008. február 16. 16:36
  „te kis népbutító demagóg:) ... nem is értem, miért nem vonulsz önként börtönbe ;)”
 • 1. Szalai Tamás 2008. február 16. 16:01
  „A szegedi hírességeknek és a Délmagyar szerkesztőségének is szíves figyelmébe ajánlanám a Szegedi Csillagvizsgáló rendszeres, péntek esti (téli isz.: 18-21 h, nyári isz.: 19-22 h) nyitvatartását, melynek során a csillagok valódi "állását" lehet tanulmányozni.
  Talán egy-egy ilyen látogatás elősegíti majd azt is, hogy hasonlóan népbutító írások ne jelenjenek meg az újság hasábjain...

  Üdvözlettel:
  Szalai Tamás
  csillagász hallgató, SZTE”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közel öt éve óvadékkal váltható ki az előzetes

Szeged - Csongrád megyében évente legfeljebb 20 óvadék iránti kérelmet fogad el a bíróság. Eddig… Tovább olvasom