Délmagyar logó

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 14°C | 27°C Még több cikk.

A hó jegeli az építési törmeléket

A röszkei autópálya-csomóponthoz közeli homokbányákba illegálisan hordott építési törmelék a tulajdonosok szerint tudtuk nélkül került oda. A környezetvédelmi felügyelőség által elindított hatósági eljárás folytatódik.
Nem ússzák meg környezetvédelmi bírság nélkül azok az ismeretlen elkövetők, akik építési hulladékot, törmeléket szállítottak két, Röszkéhez közeli homokbányába. Kardos Sándor, az Alsó-Tisza-vidéki Környezet-, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség igazgatója elmondta: a március elején beérkezett állampolgári bejelentés alapján – amelyet Balogh László országgyűlési képviselő tett meg – államigazgatási eljárás keretében vizsgálják, mi történhetett.

Első lépésben a terület tulajdonosait, két gazdasági társaságot szólítottak fel nyilatkozattételre. A cégek vezetői ezt megtették a nyolcnapos határidőn belül: a felelősséget elhárították, azt állítva, a tudtuk nélkül került a területre az építési törmelék. Ám ez nem mentesíti őket a bírság alól: a felügyelőség munkatársai a jövő héten megkeresik a tulajdonosokat, hogy jegyzőkönyvben ismerjék el felelősségüket.

Szerencsére nincs szó veszélyes hulladékról – tette hozzá az igazgató –, ez már az első körben kiderült. Információink szerint az építési törmelék kiválóan hasznosítható útalapnak a tanyavilágban, a hulladékot minden bizonnyal erre a célra szerették volna felhasználni. Ám engedély nélkül ezt sem lehet megtenni. Hogy mi lesz a jelenleg még hófedte törmelék további sorsa, nem ismert. Elszállítását az időjárás nehezíti, a belvíz miatt ugyanis teherautókkal nem lehet rámenni a talajra.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csúszásban a reptérépítés

A csapadékos időjárás és a magas talajvíz miatt nem készül el határidőre, április 20-ára a szegedi… Tovább olvasom