Délmagyar logó

2018. 03. 25. vasárnap - Irén, Irisz -2°C | 8°C Még több cikk.

A hőkamerát nem lehet kijátszani: 274-en buktak le a határon

Mórahalom, Röszke – Ötvenöt csoportban 274 határsértőt fogtak el a rendőrök az elmúlt 48 órában Csongrád megye déli határszakaszán.
Szenti Szabolcs elmondta: az illegális bevándorlók nagy részét Mórahalom és Röszke térségében tartóztatták föl a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei. Munkájukat a stabil hőkamera mellett a polgárőrök, valamint civil bejelentők is segítették.

A határsértők közül legtöbben Koszovóból érkeztek, de egy Afrikából útnak indult húsztagú csoport is fennakadt az ellenőrzéseken.
Az illegális bevándorlók ellen idegenrendészeti eljárás indult.

Az idén Csongrád megyében már eddig mintegy hatezer határsértőt fogtak el, míg 2012-ben összesen négyezer-hétszázat.

Olvasóink írták

 • 7. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2013. május 30. 07:31
  „De lehet, igen, láttam a predátorba, arnold bekente magát sárral és nem látta a ragadozó XD”
 • 6. Francois 2013. május 30. 05:59
  „Aki be akar jönni az bejön és nem a hőkamerát pénzeli le.........”
 • 5. pachakuti 2013. május 29. 21:50
  „A bevándorlók beilleszkedését célzó és a más kultúrákból érkezők elfogadását segítő programot rendeznek a hét végén a Millenárison.(...)
  A látogatóknak lehetőségük lesz megismerkedni különböző országokból érkező bevándorlókkal és kultúrájukkal: sor kerül egyebek mellett kerekasztal-beszélgetésekre, színházi előadásokra, lesznek filmvetítések és interaktív divatbemutatók. A gasztronómia kedvelői megismerkedhetnek Afrika, Ázsia, Kína, valamint a karibi térség ételkülönlegességeivel, lehetőség lesz a különböző népi táncok elsajátítására, és különleges sportokkal is megismerkedhetnek a helyszínre látogatók.(...)Gyerekek és felnőttek egyaránt kipróbálhatják a különböző népekre jellemző hangszereket, kézműveskedhetnek, a legkisebbeknek pedig idegen nyelvű meseolvasással és izgalmas játékokkal készülnek a szervezők./MTI/

  Csodálkozunk, hogy jönnek?”
 • 4. pachakuti 2013. május 29. 21:28
  „"(...)Mert amiként különb-különb tájakról és tartományokból jönnek a vendégek, úgy különb-különb nyelvet és szokást, különb-különb példát és fegyvert hoznak magukkal, s mindez az országot díszíti, az udvar fényét emeli, s a külföldieket a pöffeszkedéstől elrettenti. Mert az egy nyelvű és egy szokású ország gyenge és esendő. Ennélfogva megparancsolom neked, fiam, hogy a jövevényeket jóakaratúan gyámolítsad és becsben tartsad, hogy nálad szívesebben tartózkodjanak, mintsem másutt lakjanak.(...)"”
 • 3. benq 2013. május 29. 19:54
  „b ki mennyien vannak ezek? lassan nem lesz választó polgár Koszovóban.. :-)”
 • 2. zero 2013. május 29. 18:40
  „Nem is akarják .Mennek Debrecenbe ingyen.”
 • 1. lukrecia 2013. május 29. 18:01
  „dehogynem lehet :))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Menj a d6-ra!

Élő sakkbábukkal játszott a szegedi Dugonics téren Szalay István főiskolai tanár, Szeged korábbi polgármestere és Antal Tibor Kende FIDE-mester piarista diák. Tovább olvasom