Délmagyar logó

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -3°C | 6°C Még több cikk.

A honvédelem napja

Az ország és a Magyar Honvédség 15 éve május 21-én ünnepli a honvédelem napját annak tiszteletére, hogy 1849-ben ezen a napon a honvédsereg visszafoglalta Buda várát.
Az ország és a Magyar Honvédség 15 éve május 21-én ünnepli a honvédelem napját annak tiszteletére, hogy 1849-ben ezen a napon a honvédsereg visszafoglalta Buda várát. Az alkalomból ünnepi állománygyűlést tartott tegnap az MH Csongrád Megyei Hadkiegészítő Parancsnokság Szegeden, amelyen Fehér István alezredes parancsnok a honvédelmi miniszter elismeréseit adta át.

A honvédelem, a nyugállományú katonák érdekében és a honvédség társadalmi kapcsolatainak erősítése terén végzett kiemelkedő tevékenységért ezredessé léptették elő: Palotai Jenő nyugállományú alezredest, a Magyar Tartalékosok Szövetségének Csongrád megyei elnökét, Sinyi Imre nyugállományú alezredest, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége Dél-alföldi régió elnökhelyettesét. Őrnaggyá előlépett Csepi László nyugállományú százados, a szegedi Fegyveres Erők és Testületek Nyugállományú Tagjainak Klubja elnöke. Főtörzszászlóssá léptették elő életpályájának elismeréséül Tyukász Péter Pál nyugállományú törzszászlóst (Fegyveres Erők és Testületek Nyugállományú Tagjainak Klubja, Csongrád). Honvédelemért Kitüntető címet adományozott a miniszter kiváló munkájáért Fábián István közalkalmazottnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeged Borfesztivál: Sokan a száraz homoki borokra esküsznek

A homoki borok kedvelője Király Levente szegedi színművész, Lukács János megyei rendőrfőkapitány és… Tovább olvasom