Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

A JATE-klub ugyanaz, csak sokkal szebb lett

Nyitó bulit tartott hétfőn este a felújított, modernizált JATE-klub. Az újdonságokat és a változatlant kerestük és megállapítottuk: a klub ugyanaz, csak szebb. Az összhatás vidámabb, világosabb és már a nagyterem táncparkettjén is lehet lélegezni.
Fotó: Karnok Csaba
Újra fogadja hétfő óta törzsközönségét, és az alkalmi betérőket a szegedi JATE-klub. A szórakozóhely élén júliusban vezetőváltás történt, Csaba Leventét nevezte ki a klubtanács. A hely üzemeltetője az az Universitas Kht. lett, mely évekig csupán a szórakozóhely büféjét működtette. A diákklubot nyáron felújították, a cél az volt, hogy a megszűnjön az „óvóhelyjelleg", vidámabb, világosabb legyen az összhatás.

A bejárat előtt már fél tízkor sor állt – ez nem volt szokatlan. Ami mégis: az emberek percekig csak álldogáltak, be nem juthattak. A pénztárgépekből ugyanis hiányzott a szalag – tudtuk meg az egyik biztonsági alkalmazottól. Várakozás közben azért nem unatkoztunk, érdeklődve hallgattuk egy fiatalember sirámait a mai lányokról, akik ahelyett, hogy futó kalandot keresnének, szerelmesek lesznek belé.

– Gyönyörű a festés!
– Az enyém?
– Nem, a helyé.

A fenti párbeszéd két barátnő között már bent a klubban hangzott el – és valóban: a világos színektől megváltozott a hely hangulata. Az egyik oldalon piros-ködös zöld mezőn nevető lány, a másikon retró-pár. A narancssárga, citromsárga, világosszöld, világoskék uralta falak, a fehér és sárga mennyezet megnövelte a teret, vagy ahogy egy jelenlévő fogalmazott: még a sötét arcok is megvilágosodnak tőle.

Fotó: Karnok Csaba
De nemcsak a látvány változott, a nagyteremben táncolók hálásak voltak a klímából áradó hűvös levegőért is. A zenét több dj keverte, a kezdés rock-diszkós volt, szólt Nirvana, Pearl Jam és Faith No More. A közönség erre még csak bólogatott, táncra a mai zenékre perdültek.

Az udvaron a Backline, a Salvus, a Dystopia koncertezett, a kisteremben dj-k zenéltek – ott még mindig szaunában.
– Hogy tetszik a klub új arca? – érdeklődtünk egy frissen érkezett fiatalembertől. Körbenézett, majd így szólt: nem rossz, de nekem csak a zene számít. Barátnője azonban határozottan értékelte az újdonságokat: kedvesebb és tisztább – így összegzett.

Éjfél körül a színes falakból már alig láttunk valamit, a folyosó bedugult, hátak és karok között küzdöttük magunkat előre. Mivel akaratlanul is közel kerültünk embertársainkhoz, a ruhákat mustráltuk, a trendet kutattuk. A legmenőbb hétfőn az volt, aki vicces szöveget viselt pólóján: „nem vagyok idevalósi, megmutatnád, merre laksz?"

Hajnali kettőkor, a klub ajtajában még mindig volt, aki befelé igyekezett. Mi ekkorra már megtudtuk, amit akartunk: a JATE ugyanaz, csak szebb.
Ahogy kiléptünk az utcára, egy kidobó utánunk szólt: vegyétek fel a kabátot lányok, hűvös van.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tetőzik a héten a parlagfű pollenje

A növényvédelmi szolgálat helyrajzi szám szerint bünteti az elhanyagolt földterületek használóit.… Tovább olvasom