Délmagyar logó

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 21°C | 34°C Még több cikk.

A Jobbik a belvárosi parkolási helyekről

Szeged – Fenntartott belvárosi parkolóhelyeket vonna a fizetős övezete a Jobbik.
Megszüntetné a Jobbik a szegedi belvárosban a Kiss Ernő és a Feketesas utcai hivatali dolgozóknak és önkormányzati képviselőknek fenntartott parkolási helyeket, így 27 fizetős parkolóhellyel gyarapodna a parkolási rendszer – mondta Barta Sándor, a Jobbik szegedi alelnöke pénteki sajtótájékoztatóján. A kezdeményezést a jövő pénteki közgyűlés elé terjesztik, a belvárosi parkolóhelyzet felülvizsgálatát pedig a fenntartott helyek és a rakodóhelyek ellenőrzésével folytatják.

Olvasóink írták

 • 4. szeti 2011. szeptember 24. 14:26
  „Van egy drága, de praktikus ötletem.

  Örvendek annak, hogy a belvárosban egyre több a sétálóutca, és egyre kisebb az autóforgalom. A legtöbb európai város e felé tart, mindenhol próbálják kiszorítani a belvárosból az autókat, és ez rendben is van, ez a jövő. Azonban nem lehet mindenkit arra kényszeríteni, hogy tömegközlekedési bérletet is váltson a drága üzemanyagárak mellett, ezért a megszűnő parkolóhelyeket pótolni, sőt bővíteni kellene. Ezért a szegedi önkormányzat helyében megpályáznék az EU-nál egy olyan projektet, mint amit Bp-en a Deák Ferenc téren már meg is valósítottak, hogy a teljes Széchenyi tér alá kiépítenék egy nagy parkolót. Természetesen alulról kellene építeni, hogy a teret ne kelljen feltúrni, és a fák se sérüljenek. Praktikus lenne, mert az Anna kút felől könnyen megközelíthető lenne, csak a tér Takaréktár utcai oldalának a közepén kellene kialakítani egy lehajtót-felhajtót, így a tér is a gyalogosoké maradna. Emellett a parkolóhelyek tényleg a belváros szívében lennének, nem úgy, mint a mostani két parkolóház esetében. Ha erre pályázna a város az EU-nál, és sikerülne is végigvinni, az azért is lenne szuper, mert így Szeged más gyönyörű belvárosi utcáit is sétálóutcává lehetne alakítani (pl. Fekete sas u.)”
 • 3. ValakiaSOKKözül 2011. szeptember 23. 17:55
  „helyes.... <moderálva> legyen fizetős a parkolás....”
 • 2. J.G. 2011. szeptember 23. 15:34
  „1. Dema 2011.09.23. 14:43
  Sokkal több parkolót - ott szüntessék meg a parkolókat

  Most akkor melyik? :)
  De szerintem is legyen forgalmi sáv parkoló helyett. Úgy a bringások is elférnek jobban.”
 • 1. Dema 2011. szeptember 23. 14:43
  „Sokkal több parkolót a városban! Gyorsabb átmenő, és egyéb autós forgalmat! A 2x2 sávos utcákban állítsák vissza a sávokat! ott szüntessék meg a parkolókat.
  Zárható kerékpár tárolókat, vagy őrzött kerékpár tárolókat.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csontváry Szegeden és Szentesen

Október 14-étől december közepéig látható a Móra-múzeum nagyszabású Csontváry-kiállítása. Tovább olvasom