Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 09. 01. kedd - Egyed, Egon

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Szeged hírei > A Jobbik a város gazdasági életteréről

A Jobbik a város gazdasági életteréről

Szeged - Rácz Tibor, a Jobbik szegedi alelnöke az elmúlt 20 év legigazságtalanabb csomagjának nevezte Botka László polgármester által a múlt csütörtökön ismertetett városi büdzsét.

Munkatársunktól - 2013.02.11. 18:47
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Rácz szerint a 36,5 milliárd forintosra tervezett költségvetésből nem díszburkolatot kellene tervezni, hanem munkahelyet teremteni az embereknek. A politikus hétfői sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, a város gazdasági élettere 1990 óta folyamatosan szűkül, Botka tízéves regnálása alatt ez felgyorsult. Rácz Tibor szerint azonnali beruházásokra lenne szükség, hiszen Szeged lemaradt a megyei jogú városok versenyében.

Kifejtette, hogy az akkori kormány Szegedre akarta telepíteni a Mercedes beruházást, „de Botka Lászlóék nem mutattak fogadókészséget. Ki a felelős ezért? Neveket akarunk!" Mivel nem először kerül elő ez a vád, akartunk kérni Botka László polgármestertől választ, de parlamenti elfoglaltsága miatt nem értük el. Megkérdeztük az akkori fejlesztési alpolgármestert, Nagy Sándort.
– A Mercedes és az összes többi nagyberuházó nem a kormányok, hanem a saját érdekeik és igényeik szerint választanak helyszínt. Szeged semmiféle megkeresést nem kapott. A cég eleve bejelentette, hogy Budapesttől 100 kilométernél távolabb nem kíván beruházást megvalósítani – mondta a volt alpolgármester.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

1234 következő >> végére >>> 31 hozzászólás
Moderálásra küldöm 31. macs 2013.02.12. 15:47

Ami a munkahelyeket illeti, nos érdemes gondolkozni a következő híren:
"Bővíti szentgotthárdi üzemét az Opel: a 130 millió eurós beruházással a cég több mint száz munkahelyet hoz létre"
130 millió eurós beruházás, több mint 100 munkahely.

Moderálásra küldöm 30. csonakos 2013.02.12. 15:19

29. lukrecia 2013.02.12. 14:16
Mire végeznek ezek a gyerekek már olyan kormánya lesz az országnak amelyik nem elüldözi a bankokat befektetőket hanem idevonzza és akkor lesz a te lányodnak is munkája! No nem közmunka 37000 forintért hanem tisztességes nyugatihoz közelítő bér! 2014 után változni fog a világ a számukra is! Lassan de biztosan! A rombolás, ámokfutás után mindig nehezebben indul újra a normális élet!

Moderálásra küldöm 29. lukrecia 2013.02.12. 14:16

26: lehet a lanyom osztalytarsa vagy :)) Sajnallak benneteket amikor radobbentek, itt kell hagynotok ezt a nagyon szep Dugo teret, mert munkatok meg nem lesz. Nem eleg kozgazdasagot tanulni, addig ez nem sokat er mig , jol fizeto allas nem parosul hozza. De Londonban a pizzafutarok egyetemi vegzettseguek , ne keseredj el. Magyarok. Lehet angolt gyakorolni . sajnalom h ennyire elvontan tanultok kozgazdasagiul h. a dugoteri infrastruktualis beruhazasnak munkahelyteremto hatasa van. talan a nanotudomany ki tudna mutatni. Amikor kozgazdasz letetekre a sajat iskolatokat sem tudjatok megmenteni a csodhullamtol , nagyon nem azt tanuljatok amit kellene.

Moderálásra küldöm 28. anyahajókabinajtóhajtogató 2013.02.12. 12:33

Mondjuk ennek a sándornak egy szavát sem hiszem el.

Moderálásra küldöm 27. bagalas 2013.02.12. 12:25

25. Lukrécia
26 éves vagyok közgazdász hallgató és Botka abban hibás hogy nem keményebben mondja meg azt amit meg kell mondani. Ő sem szent, nyilván és nem is tökéletes de legalább látszik rajta hogy nem fél megmondani a véleményét.
Úgy vélem, hogy azok a fejlesztések amiket sokmindenki kifogásol, pl a Dugonics téri átépítések és egyéb esztétikai beruházások igenis segítenek. Az infrastruktúra tág fogalom. El van tévedve aki azt hiszi hogy egyelő az autópályával. Ezeknek a beruházásoknak közvetett munkahelyteremtő hatása van. Emelik a versenyképességet turisztikai fronton és emelett neked is jó érzés egy szép utcán vigigsétálni. Megjön tőle a munkakedved nem?

26. Strangerr
Első gondolatom az, hogy a társaságok jórésze a kapott pénzt önnfenntartási célra használta. Ha nem kapták volna meg a pénzt lehuzzák a rolót. Bár így ennyiből nem derül ki hogy milyen célra kapták meg a pénzt. Még ha fejlesztési célra is kapták akkor is lehet felhasználni önnfentartásra mert max az eredtileg… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 26. strangerrr 2013.02.12. 10:52

Ez jóval érdekesebb (bár olvasni kell hozzá, 2 sornál többet...)

Az országgyűlés hétfőn tárgyalta azt a jelentést, amely a kkv-szektor 2009-2010-es teljesítményét, támogatását és működését foglalta össze. A közel százoldalas dokumentum részletezi az uniós és állami támogatások során vállalt kötelezettségeket és kifizetéseket is: a vizsgált két évben 526 és 576 milliárd forint támogatást fizettek ki, írja a Napi Gazdaság.

Az összegből évi több mint 300 milliárd forintot tett ki a vidékfejlesztési tárca által koordinált, mikrovállalkozásoknak nyújtott támogatás.Tíz év alatt összesen 3490 milliárd forint támogatást osztottak ki, a vidékfejlesztési dotáció nélkül 2114 milliárdot, a teljes támogatási célú kifizetés ez idő alatt majdnem 9 ezer milliárd forint volt.

A támogatás azonban semmilyen mutatóban nem köszön vissza: a termelékenység ugyan folyamatosan emelkedett 2008-ig, ez azonban a gazdaság egészére jellemző volt. A kkv-k által előállított hozzáadott érték azonban arányaiban nem… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 25. lukrecia 2013.02.12. 10:44

Nyugi , a szokasos rokkantnyugdijas elvtarsak ugy is megvedik Botkat. BOTka nem hibas semmiben, meg kell valasztani ujbol. KB ez lesz a lenyeg . Igaz ezen elvtarsak rokonai is mar Budapesten, es kulfoldon dolgoznak.
Botka igen is hibas, sot ujhelyi is, sot parttekintet nelkul, az osszes csongradmegyei orszaggyulesi kepviselo is. Mint a kiscicak uldogelnek a Parlamentben, es lobbi max, a sajat es csaladjuk erdekeben .
Egyebkent Kinai befektetot is igertek nekunk,es ezt mar tenyleg Botka. Abbol sem lett semmi, max pisti csinal valamit Sanghaiban okosban.

Moderálásra küldöm 24. bagalas 2013.02.12. 10:14

20. Csont
Neked is feltűnt, hogy amíg Strangerr olyen tényeket állít amiket senki nem vitat (Gazdasági válság, csökkenő GDP, általános beruházáscsökkenés, és fantasztikus gazdasági miniszterünk villámpolitikája) addig te olyan szavakat használsz hogy időjárás száljárás meg sámánok? Miből gondolod, hogy Debrencenben vagy Miskolcon több beruházás volt mint szegeden? Ne Budapestel és a nyugati városokkal hasonlítsd össze mert már az elsővéves közgazdászok is tudják a gazdaságfölrdraz kurzusról, hogy Magyarország településföldrajzának sajátossága Budapest túlsúlya és Dunántúli városok városiasodottabbsága (kulturálisi feljlettsége). SOHA nem lesz Szegeden olyan szintű beruházás mint Győrben vagy Sopronban. Egyébként tudsz forrást linkelni arra hogy Debrecenben mennyivel volt több a gazdaságélénkítő beruházás?

Moderálásra küldöm 23. strangerrr 2013.02.12. 10:00

20. Gazdája a kutyádnak van.
A különadók, a hitelezés megfojtása, meg a csökkenő GDP az nem befolyása a tőkevonzást, egy vidéki pm meg igen???
Miről beszélsz ember? Üldözik ki a működő tőkét az országból aztán meg egy vidéki pm az oka hogy nincsenek beruházások? Miért Vásárhelyen vannak?
Amúgy 2010 óta fideszjobbik városvezetés és fideszes kormány van.

Egyébként továbbra sem értem: előtted is adott a lehetőség hogy gyárat építs Szegeden:)

Moderálásra küldöm 22. dondongó 2013.02.12. 09:59

Van némi képem a mercédesz humán erőforrás követelményeiről. Még adminisztratív munkakörökben is csak felsőfokú végzettséggel lehet megfelelni gyakorlatilag - kiváló német nyelvtudás és komoly számítógépes adatbázis kezelési ismeretek mellett. Persze az angol is jól jön pluszban. El nem tudom képzelni azt, hogy a jobbikos észkombájnok - beleértve ezt a nyilatkozó fiúkát is - vajh mely munkakörre lennének alkalmasak ott. Tartok attól, hogy a budi pucolása se jöhetne szóba számukra. :-)


31 hozzászólás1234 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...