Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

A Kálváriára költözik a JATE-klub

Szeged - A Kálvária sugárútra költözik átmenetileg a JATE-klub. Az egyetemi szórakozóhely 36 év után hagyja ott a Toldi utcai épületet a Dugonics téri központi egyetemi épület felújítása miatt. Szombaton még a régi, jövő héten már az új helyen várják a vendégeket.
36 év után átmenetileg új helyre költözik a JATE-klub. Hétfőn kezdődik az egyetem Dugonics téri épületének felújítása, a munkaterületen az egyetemi szórakozóhely sem maradhat. Szombaton búcsúbulival köszönnek el a pincehelyiségtől, jövő héten már a Kálvária sugárúton várják a vendégeket.

Csaba Levente, a klub vezetője elmondta, új helyük szinte négyzetméterre akkora, mint a régi, az elrendezése azonban nyilván más. A Toldi utcában délelőtt 10-től nyitva voltak, a Kálvárián bulikra nyitnak ki, azaz leghamarabb 18 órakor. Tehát az átmeneti időben a JATE kávéházként nem, kizárólag klubként üzemel.

A JATE-sok 3 hete tudták meg a költözés pontos időpontját, Csaba Levente szerint szép, igényes helyszínt találtak. A Kálvária 9–11.-ben (ott volt korábban a G-Pont, a Coctail, a Club 911 – ezek bezártak) üzemel a Garaboncziás Borozó is. A két szórakozóhely egy épületben működik majd, de elválasztva. Saját bejárattal és saját – meglehetősen különböző – profillal.

A JATE megtartja a már megszokott programokat, dumaszínházi esteket, kari bulikat, táncházakat, koncerteket. A jegyárban és a büfé áraiban nem lesz változás, annak ellenére, hogy az „albérlet" az üzemeltető Universitas-Szeged Nonprofit Kft.-nek többletköltség. Csaba Levente azt mondta, szeretnék megtartani lehetőleg minden vendégüket.

Hétfőn a rektor átadja a kulcsot

A Dugonics téri rektori hivatal 2,5 milliárd forintos felújítása hétfőn kezdődik, Szabó Gábor rektor reggel ünnepélyesen átadja az épület kulcsait a kivitelező Ferroép vezetőjének, Nemesi Pálnak. A munka a tervek szerint egy évig tart majd, a műszaki átadás várható időpontja 2010 vége. Mint arról beszámoltunk, a 2011-ig tartó, 7,7 milliárd forintos fejlesztési program részeként – amelyből 6,42 milliárd forint pályázaton nyert támogatás – tizenegy épületet újít fel és egyet épít az egyetem.

Olvasóink írták

 • 8. Felhőfejes 2009. október 05. 09:51
  „Így van, meg hogy még süt a nap is Szegeden (mindezek ellenére).
  Kérdésekre válasz nincs, a problémákra megoldást nem találunk, helyette megszólalt a fizetett optimista.
  Bravó!”
 • 7. prix 2009. október 04. 22:21
  „Viszont az senkinek nem tűnt fel, hogy felújítják a rektori hivatal épületét? Ráfért már...”
 • 6. Felhőfejes 2009. október 04. 15:33
  „"egal "-nak: Egyetértek: Szeged mára egy kifejezetten hányás hellyé vált. Az európai díjat kapott Kárász utca kövezetéről már nem lehet letakarítani a hányásnyomokat, mert kimarta a követ (márha egyáltalán takarítják). De egyébként is tele a város ürülékkel, emberi melléktermékkel. Ha ez így megy tovább, még járvány is kitörhet. Csütörtökön például az egyik Dugonics téri pinceklubból a barátai hoztak fel egy egyetemista korú fiúcskát, akinek torkából sugárból ömlött az ömlenivaló.
  Amúgy korántsem hiszem, hogy ez csupán rendőrségi vagy köztisztasági feladat volna!
  Mi az oka annak, hogy manapság a szórakozás egyet jelent a mértéktelen lerészegedéssel és annak folyományaival?”
 • 5. flexsnake 2009. október 04. 13:31
  „Gara mellé mennek? :D Na ez ultrabeteg ötlet :D Stílusban más, a garában volt rózsaszín pitbull koncert is. Bár egyik helynek sincs normális reklámja. Szorakozás szempontjából szeged hajaz zimbabwéra. Nincs egy igényes és korrekt hely. Csak a lehúzos, vizezett piás, drága helyek. Egerben X diszkóban ezer forint a belépő amit le is piálhatsz. 900ft a nagy kelyhes koktél, így 100ft volt a belépő.”
 • 4. egal 2009. október 04. 13:01
  „Egy-egy bulinap után mást se kerülget az ember a járdán,csak a hányadékot,meg a vizeletfolyásokat. Kultúra ....”
 • 3. Felhőfejes 2009. október 03. 16:46
  „Már bocs, de a stílusban semmi, de az égvilágon semmi különbség.
  Az elmúlt években az egyetemi klubnak sikerült leküzdenie magát a város legaljasabb kocsmái sorába.
  Város hánytatóhelyei egyesüljetek!”
 • 2. Zsoltee0716 2009. október 03. 11:11
  „Ez aztán szép lesz, két különböző stílust ilyen közel vinni, főleg, úgyhogy az alkoholé a főszerep!”
 • 1. egal 2009. október 03. 08:57
  „Ez jó hír! Sajnálom a környékben lakókat.Most ők hallgathatják éjszakánként az enyhén szólva kapatos,kiabáló,o...dó emberek vircsaftját.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idegméreg pusztítja a fehér-tói madarakat

25 madárfaj közel 1000 példánya pusztult el a Fehér-tó területén – vélhetően a botulizmus áldozatai lettek. Tovább olvasom