Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 4°C Még több cikk.

A kamionok miatt repedeznek a házak Dócon?

Dóc - Lakossági fórumon egyeztetett szerdán a dóci Ferropharma és a Karotin Kft. ügyvezető igazgatója a Rózsa Ferenc utca lakóival, akik a kamionforgalmat okolják az érintett útszakasz és házaik állagromlása miatt.
– Ilyen kamionforgalom mellett az ingatlanok értéke nullára csökken. A házaink megrepedeznek, és eladhatatlanná válnak. Már azon gondolkodunk, hogy pertársaságot alakítunk – panaszolta tegnap Dormán Sándora dóci könyvtárban rendezett lakossági fórumon. A rendezvényen a település vezetősége, a Rózsa Ferenc utca lakói és az utca végén működő Ferropharma és Karotin Kft. ügyvezetői jelentek meg – együtt kerestek megoldást a lakók problémájára.

Fotók: Frank Yvette
A fórum résztvevői. Fotók: Frank Yvette

A megjelentek közül többen is kifogásolták, hogy a kamionforgalom miatt tönkrement az út. Veszélyes rajta gyalogosan közlekedni, mert csak az egyik oldalon van járda, de ott sem végig. Korábban felvetődött ötletként, hogy az elkerülő út burkolatát erősítse meg a két cég, hogy ezután arra járjanak a kamionok. Tóth Margit polgármester a fórumon olvasta fel a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóságának levelét, miszerint az út természetvédelmi területen húzódik, ezért nem engedélyezik, hogy arra közlekedjenek a gépjárművek.

– A madarak fontosabbak, mint az emberek – csattant fel Székely Gyula. A Jobbik dóci elnöke az utcabeliek képviseletében többször is felszólalt. Arra buzdította a jelenlévőket, hogy ne hagyják annyiban a dolgot. Kérjenek segítséget az országgyűlési képviselőjüktől: lobbizzon Vincze László az elkerülő útért.

azza
Az "elnökségi asztal"

A lakossági fórumon végül Tóth Margit megígérte, hogy beszél Vincze Lászlóval, statikus szakértőt keres, aki megállapítja, hogy a házak valóban a kamionforgalomtól repednek-e. Amennyiben igen, a két cég vállalja a munkadíj megfizetését. A pénzügyi bizottság felméri, mennyi pénz kellene a járda megépítéséhez. Ennek kivitelezéséhez a lakosság segítségét kérte a polgármester. Kupó Gyula, a Ferropharma Kft. ügyvezető igazgatója 50 mázsa cementet ígért az építkezéshez. Sáringer Sándor, a Karotin Kft. ügyvezetője megígérte, hogy legalább a mezőgazdasági gépeik ezentúl egy másik úton járnak majd. Hozzátette: nemcsak az utca 6 centiméter vastag aszfalttal való megerősítéséhez kér ajánlatot, hanem egy bicikliút megépítéséhez is.

Olvasóink írták

 • 9. olvasdésértelmezd 2012. március 11. 22:10
  „Meglepett volna a dolog, ha a felháborodottakat nem Székely Úr képviselte volna. Nekem lenne pár kérdésem: az utcabeli D.S. arra mit válaszolna ha megkérdeznék tőle, hogy amióta az adott házban él milyen tatarozást végzett, hogy a jó állapotát fent tartsa?
  Illetve a 4. hozzászólóra kíváncsi lennék, hogy azon kívül, hogy a két belvíz károsulton segített a Dóci Jobbik siker, (szerintem is) de azon kívül mi pozitívumot hajtottak végre a faluban? Csak a folyamatos "szőrszálhasogatás"... és az emberek szembe fordítása. Így nem fog választást nyerni abban biztos vagyok.
  Választási kampányában szó volt arról, hogy nem fogja bántani a község két anyahajójaként működő céget, de szinte csak velük foglalkozik folyamatosan.
  Ha mondjuk, hogy tegyünk a közért, akkor tegyünk is, ne csak mondjuk!”
 • 8. rizoma 2012. március 09. 18:13
  „Ott a pont "genever111"!!!!!”
 • 7. bánki 2012. március 09. 08:21
  „Dócon kamion?”
 • 6. Smerdis 2012. március 08. 23:00
  „szerintem a kamionok repednek a házak miatt.”
 • 5. genever111 2012. március 08. 20:00
  „A kamionok Belovai Pál polgármestersége alatt is ugyan így jártak -egyébként nem fúrták ki- hanem nem választották meg. A kompromisszum pedig szerintem a cégek és a falu vezetésének sikere.”
 • 4. igazsagkereso 2012. március 08. 09:49
  „Nem értem, miért nyilatkozik az, aki nem volt ott ezen a fórumon. Mindenki, Székely is a kompromisszumot kereste, és meg is találták, úgy néz ki. Persze a délmagyar nem a sikerekre, hanem a balhékra hegyeződik. Pláne, ha Jobbikhoz köthetők ezek a sikerek...
  Ja igen, Dócban Belovai Pál (nem tiszta, de csak erkölcsileg vitatható) kifúrása óta, nem szabad másképp gondolni a helyi ügyekre, csak amint azt a jelenleg "regnáló" klikk teszi. Ha valaki, vagy valakik másként gondolják, azok zavarkeltők, hátramozdítók, gáncsoskodók.. Netán ha sikerrel tesz valamit a Közösségéért az meg már egyenesen megbocsáthatatlan bűn. Nem illik a délmagyar soraiban említést tenni azokról a sikerekről, amik elsősorban a helyi jobbikosok szervezésében, lakossági összefogással segítettek a két helyi, belvíz-károsult család házainak felépítésében. Azt csak szerényen jegyzem meg: "rizoma" biztosan nem tisztelt meg bennünket ezeken a több hónapon keresztül végzett munkánk során a segítő , aktív jelenlétével.
  Több alkalommal kértünk segítséget, a délmagyar "olvasó táborának" ingerküszöbét nem értük el.
  A mi segítőink nem olvassák ezt a lapot, nem véletlenül
  Semmi baj, az idő nekünk dolgozik, az Igazság velünk van...”
 • 3. rizoma 2012. március 08. 08:12
  „Ezt már borzasztónak tartom, hogy bármiről is legyen szó Dócon Székely Gyula mindenütt ott van! Lassan tényleg úgy gondolom a sok szurkálódás, piszkálódás, sár dobálás véget ismeri meg az ország ezt az eddig nyugodt, békés települést!Csatlakozom az előttem szólóhoz én is tudok más településen ilyen gondokat, sőt rosszabb körülményeket ahol bizonyítottan hangsúlyozom bizonyítottan a kamionok teszik tönkre az utakat repesztik meg a házakat! Az a település összefogva segít egymásnak megoldják a problémát közösen, nem pedig egy valakit hibáztatnak, "köpködnek"! Dócon is ezt kellene szorgalmazni, összetartani, megismertetni az országgal ennek a településnek a szépségeit, nevezetességeit, büszke lenni rá mit ért el nehéz körülmények között egy ekkora település és minden apró sikernek közösen örülni, aki elérte pedig tisztelni!!! Remélem egyszer eljut ide ez a közösség!!!!”
 • 2. Egyolvasó 2012. március 08. 06:31
  „Makón is voltak ilyen jellegű problémák, ha jól tudom, még is nagy ívben tesznek rá az illetékesek.”
 • 1. újratöltve 2012. március 07. 20:07
  „Ez a Székely gyerek már Újszentivánon sem volt normális, csak akkoriban még komenistaként élte világát!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Stohl András játssza Mágnás Miskát a Dóm téren

A Szegedi Szabadtéri Játékok idei öt produkciójának szereposztásában meglepetés, hogy Alföldi Róbert rendezésében Stohl András játssza majd a Mágnás Miska címszerepét a Dóm téren. Tovább olvasom