Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 23°C Még több cikk.

A karácsony örök

Szeged- ,,Kiskarácsony, nagykarácsony" - énekelhetnék az északi városrész lakói nap mint nap még mindig a Kodály tér melletti élelmiszerbolttal szemben, ahol tavaly december óta színes ajándékdobozokkal teleaggatva áll az ott lévő hatalmas fenyő. Nemhogy a szeretet ünnepe, vízkereszt is elmúlt már egy hónapja, ám a lakótelepi karácsonyfa még mindig büszkén tartja magát. A keddi 15 fokos szikrázó napsütésben ugyan már kissé komikusnak hatott a látvány, de a környéken élőknek szinte már fel sem tűnik.
– Jé, tényleg – nevetett egy anyuka, mikor felhívtuk a figyelmét a szokatlan látványra. Láthatóan azonban nem zavarta az ottfelejtett dekoráció. Az elmúlt két hónapban olyan szerves része lett ez a karácsonyfa a panelkörnyéknek, mint a vele szemben lévő kocsma vagy az előtte álló kút. Télen, amikor kivilágítják és feldíszítik, sok száz családnak szerez örömöt – nyilván nem sok ember van, aki bármikor is felszólalna: mit keresnek ékei még mindig rajta.
 
Teljes díszben. Sebaj, jövőre is lesz karácsony. Fotó: Timár Kriszta

Biztos sokan ismerik Andersen meséjét az erdőben élő fenyőről, aki évekig vágyott arra, hogy karácsonyfa lehessen, majd miután kivágták, feldíszítették, rövid idő után egy padlásra száműzték kiszáradni. Hónapokkal később az udvarra hajították, letépték róla utolsó díszét, ami rajta maradt, felhasogatták és elégették. Szomorú mese arról, hogyan érnek véget a legszebb dolgok is. Talán egyszer születik egy ellenmese a Kodály téri karácsonyfáról is – a fenyőről, amely számára örökké tart a dicsőség.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Játszóterekre, fiatal vállalkozókra, térfigyelőkre költene többet a Jobbik

Az összesen 300 millió forint értékű csomagról Rácz Tibor, a párt szegedi választókerületi elnöke… Tovább olvasom