Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 08. 30. vasárnap - Rózsa

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Szeged hírei > A Karnyóné csapata a Somogyi-könyvtárban

A Karnyóné csapata a Somogyi-könyvtárban

Szeged - A Szegedi Nemzeti Színház társulata pénteken Csokonai Vitéz Mihály 1799-ben írt vígjátékának bemutatójával indítja az új évadot; Az özvegy Karnyóné és a két szeleburdiak alkotógárdája kedden a Somogyi-könyvtárban találkozott a közönséggel.

Munkatársunktól - Délmagyarország napilap - 2013.09.17. 19:31
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Gortva Tamás, a Radnóti-gimnázium magyartanára beszélgetett Keresztes Attilával, az előadás rendezőjével és a színészekkel. A Hedda Gablerrel, a Liliommal és más produkcióival már sikert aratott erdélyi alkotó elmondta: Nyíregyházán már színpadra állította Csokonai tündérbohózatát, Szegeden most Bodolay Géza hívására rendezi meg újra a teátrum társulatának tagjaival. Az egyik szeleburdi, a Lipitlotty szerepét játszó Borovics Tamás úgy fogalmazott, abszurd helyzetekbe csöppenve kollégájával, Gömöri Krisztiánnal olyanok a darabban, mint két szellemi fogyatékos. A Karnyót megformáló Rácz Tibor elárulta: egy képben kell végigülnie csendben az előadást, közben finoman reagál az elhangzottakra. A beszélgetés közben befutó Szilágyi Annamária azt mondta: pofán vágta Boris, a szobalány szerepe. Csokonai szövegét megtartva néhány új poént is belecsempésztek a produkcióba, amely jelmezeivel megidézi a kort, de azért roller, telefon és mikrofon is felbukkan benne.

Az özvegy Karnyóné és a két szeleburdiak alkotógárdája kedden a Somogyi-könyvtárban találkozott a közönséggel.Fotó: Karnok Csaba
Az özvegy Karnyóné és a két szeleburdiak alkotógárdája kedden a Somogyi-könyvtárban találkozott a közönséggel.
Fotó: Karnok Csaba

Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!


Moderálásra küldöm 1. szegedifiú 2013.09.17. 20:38

Na de hol maradt a főszereplő, SZABÓ GABI????????????????????????Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...