Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

A Karnyóné csapata a Somogyi-könyvtárban

Szeged - A Szegedi Nemzeti Színház társulata pénteken Csokonai Vitéz Mihály 1799-ben írt vígjátékának bemutatójával indítja az új évadot; Az özvegy Karnyóné és a két szeleburdiak alkotógárdája kedden a Somogyi-könyvtárban találkozott a közönséggel.

Gortva Tamás, a Radnóti-gimnázium magyartanára beszélgetett Keresztes Attilával, az előadás rendezőjével és a színészekkel. A Hedda Gablerrel, a Liliommal és más produkcióival már sikert aratott erdélyi alkotó elmondta: Nyíregyházán már színpadra állította Csokonai tündérbohózatát, Szegeden most Bodolay Géza hívására rendezi meg újra a teátrum társulatának tagjaival. Az egyik szeleburdi, a Lipitlotty szerepét játszó Borovics Tamás úgy fogalmazott, abszurd helyzetekbe csöppenve kollégájával, Gömöri Krisztiánnal olyanok a darabban, mint két szellemi fogyatékos. A Karnyót megformáló Rácz Tibor elárulta: egy képben kell végigülnie csendben az előadást, közben finoman reagál az elhangzottakra. A beszélgetés közben befutó Szilágyi Annamária azt mondta: pofán vágta Boris, a szobalány szerepe. Csokonai szövegét megtartva néhány új poént is belecsempésztek a produkcióba, amely jelmezeivel megidézi a kort, de azért roller, telefon és mikrofon is felbukkan benne.

Az özvegy Karnyóné és a két szeleburdiak alkotógárdája kedden a Somogyi-könyvtárban találkozott a közönséggel.Fotó: Karnok Csaba
Az özvegy Karnyóné és a két szeleburdiak alkotógárdája kedden a Somogyi-könyvtárban találkozott a közönséggel.
Fotó: Karnok Csaba

Olvasóink írták

  • 1. szegedifiú 2013. szeptember 17. 20:38
    „Na de hol maradt a főszereplő, SZABÓ GABI????????????????????????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Helyi Ízek Fesztiválja

Tavalyhoz hasonlóan a bordányi faluház parkjában rendezték a Helyi Ízek Fesztiválját szeptember 14-én. Tovább olvasom