Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

A kis herceg nyert

A Somogyi-könyvtár lapunknak Az én Nagy Könyvem sorozatában ajánlott kötetei alapján hirdette meg a Szeged legkedveltebb könyvei című játékát. A legtöbb szavazat A kis hercegre érkezett.
Lapunk is csatlakozott a Nagy Könyv játékhoz, hétről hétre ismert Csongrád megyei közéleti személyiségek, tudósok, művészek, üzletemberek, sportolók, újságírók ajánlották olvasóink figyelmébe kedvenc könyvüket. A Somogyi-könyvtár a sorozatban augusztus 31-éig ajánlott kötetek alapján szavazást kezdeményezett, a szegediek szavazólapon jelölhették meg kedvencüket.

A voksolás lezárult, az összesítéskor kiderült: a legkedveltebb Antoine de Saint-Exupéry A kis herceg című könyve, amely 148 szavazatot kapott. Nem sokkal maradt le a szegedi olvasók dobogójáról Molnár Ferenc regénye, A Pál utcai fiúk (133 szavazat). A harmadik legkedvesebb könyv Fekete Istvántól a Tüskevár (92). A tízes listára kerültek a következő kötetek is: Jókai Mór: Az arany ember (89), Ernest Hemingway: Az öreg halász és a tenger (76), Mihail Bulgakov: A Mester és Margarita (72), Márai Sándor: A gyertyák csonkig égnek (70), Emily Brontë: Üvöltő szelek (68), Victor Hugo: A nyomorultak (67), Karinthy Frigyes: Tanár úr, kérem (63).

A szavazók közül öten a Somogyi-könyvtár ajándékcsomagját, valamint a Délmagyarország 95. születésnapjára készült CD-ROM-ot kapják ajándékba, a hatodik szerencsés szavazó pedig a Délmagyarország ajándékcsomagját viheti haza. Az ajándékokat a nyerteseknek a ma délután 5 órakor kezdődő rendezvényen adják át, amelynek vendége Lévai Balázs. Az m1 Bestseller című irodalmi műsorának szerkesztő-műsorvezetőjével Hegedűs Claudia újságíró beszélget – Légy a levesben, avagy a kultúra a képernyőn címmel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Óriási sikert aratott babakiadványunk

Húszasával vitték tegnap az újságárusoktól a Délmagyarországot és a Délvilágot, amelyben elhelyeztük… Tovább olvasom