Délmagyar logó

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 11°C | 21°C Még több cikk.

A kisfiáért küzd az öngyilkosságot megkísérlő szegedi lány

Szeged – Nem akar már meghalni Sárközi Nóra, akinek az életét megmentette két rendőrjárőr, miután leugrott a szegedi Bertalan hídról. A lány szeretné felnevelni 1 éves fiát, Dávidkát. Az apa viszont nem adja a kicsit.
Első útja a gyámhivatalhoz vezetett a pszichiátriáról tegnap kiengedett S. Nórának, aki múlt szerdán próbált meg öngyilkosságot elkövetni a szegedi Bertalan hídon. Nóra életét két rendőrjárőr, Gulyás Antal és Zámbó Gábor mentette meg, amikor elkapták a már zuhanásban lévő lány csuklóját. A lány arra hivatkozott, hogy férje, akivel már negyedik éve volt együtt, eltiltotta őt 1 éves kisfiától, Dávidkától. Mást állítanak azonban a férj nagyszülei, akik most vigyáznak a kicsire.

– Múlt kedden maga Nóra hozta ide a gyereket, és kijelentette: neki nem való az anyaszerep, ő nem tud ilyen kötöttségekkel élni – elevenítette fel Bánfi Sándorné Ili néni.

Dávid (21) ragaszkodik kisfiához, az 1 éves Dávidhoz, nem akarja az öngyilkossággal fenyegetőző feleségének adni Fotók: Gy. Balázs Béla/Blikk
Dávid (21) ragaszkodik kisfiához, az 1 éves Dávidhoz, nem akarja az öngyilkossággal fenyegetőző feleségének adni. Fotó: Gy. Balázs Béla / Blikk

A nagyszülők szerint a férj azért orrolt meg Nórára, mert az öngyilkossági kísérletet megelőző este több szemtanú is félreérthetetlen pózban látta együtt a lányt egy ismeretlen férfival egy parkban. Nóra állítólag ekkor már hosszú hetek óta elhanyagolta kisfiát, miután rossz társaságba keveredett. A nagyszülők elhatározták: Dávidka apjával együtt közösen nevelik fel a mosolygós kisbabát.

– Beteg a szívem, nem bírnám ki, ha Nóra egy napon Dávidkát is megpróbálná magával vinni a halálba – aggodalmaskodott Bánfi Sándor, aki 37 évig volt bűnügyi nyomozó.

Nórát hétfőn kiengedték a pszichiátriáról, a nő most gyermekét követeli
Nórát hétfőn kiengedték a pszichiátriáról, a nő most gyermekét követeli.

Nóra állítja: nem akar már öngyilkos lenni, számára az a legfontosabb, hogy gyermekével lehessen. Dávidka viszont a harcot valószínűleg megsínyli.

Az előzményekről itt olvashat.  A Nórival készült interjút itt találja.

K. I.

Olvasóink írták

37 hozzászólás
12
 • 37. halak33 2008. augusztus 08. 06:51
  „28-30!
  Igazatok van teljes mértékben! Én nem tudtam volna lemondani a gyermekemről sohasem, pedig én is fiatalon szültem (igaz nem ennyire)! :) Ő az Életem Értelme és nem tudom megérteni az olyan "anyákat", akik ezt megteszik! Nem is "anyák" Ők! Mint ez a fiatalka is, akinek télleg még fel kellene nőnie! Támogatom h. a fiúhoz kerüljön a kisfiú, aki nagyon bájos! :)”
 • 36. P. Andi 2008. augusztus 07. 22:53
  „EZ ÍGY VAN...FLATRON”
 • 35. web 2008. augusztus 07. 22:12
  „Igen- igen a Dávidka dédunoka,elnézést,hogy unokát irtam.(4.hozzászóló)”
 • 34. flatron 2008. augusztus 07. 18:48
  „Ez már a 4 dik vol, hogy öngyilkos akkart lenni de nem sikerult a pasik meg a szorakozás az elsö nem pedig a családja!!!!!!!”
 • 33. KLaci 2008. augusztus 07. 16:25
  „Lényegtelen, hogy ez a kapcsolat kinek a hibájából romlott meg. Akinek az öngyilkosság a problémák megoldásának eszköze, annak nem való gyerek.”
 • 32. palla 2008. augusztus 07. 14:26
  „Nagyon szomorú, hogy szinte mindenki csak a nőt ítéli el - nem lehet azonban tudni, mi vezetett a kapcsolatuk megromlásáig (ebben biztos nem csak a lány hibás egyedül); továbbá, nem lehet senkit eltiltani a gyerekétől; ráadásul, ha már valaki felhozta a védekezést, KÖZÖS felelőssége lett volna nőnek, férfinak, hogy a gyerek később szülessen meg. Gyermekelhelyezési perben az anya befeketítése gyakori - azt mondta, nem kell neki a gyerek, másik férfival látták (ha már nincs együtt a gyerek apjával, akkor ez, amennyiben a gyerek biztonságban van, miért is baj?), rossz társaságba keveredett, stb. Ilyet bármikor ki lehet találni. Mindig nézni kell az érem másik oldalát is.”
 • 31. Mészáros Beáta 2008. augusztus 07. 12:09
  „Kisgyermekes Anyuka.
  Szerintem is az apuka mellett legyen,mert mi van,ha a rendőröknek nem sikerül legközelebb megmenteni?!Ennek nem szabad kitenni egy kisgyereket.”
 • 30. Anyuci 2008. augusztus 07. 08:57
  „Sajnos Ő nem anya aki lemond a gyerekéről.A gyerek nem piaci áru.Egyszer kell?Egyszer nem?Milyen anya az ilyen???????????Az apa mellett a helye az anya mellett veszélynek van kitéve.Labilis idegállapotu anyának a pszichiátrián van a helye.Sőt az ilyen nem is anya akinek egyszer kell a gyerek egyszer meg nem:(Jobb helye van az Apánál.AZ ILYEN NŐ NEM ANYA´´´´´´´Ha egyszer megpróbálta mégegyszer megteszi ha figyelmet akar.Nóra kezeltesd magad ne a gyereket akard tönkre tenni.:(:(”
 • 29. AN 2008. augusztus 07. 08:30
  „Aki ennek a kislánynak odaadja a gyereket, az nem normális!
  Elvben még járna iskolába, de ha egyáltalán bemegy, akkor is minősíthetetlenül viselkedik a tanárokkal, a tanulmányi eredménye kritikán aluli.
  Mire nevelhetné EZ a kisfiút?
  A fiú (szerintem az se normális, ha ebbe a kis agyatlanba lett szerelme) szülei viszont nagyon rendes, felelősségteljes emberek, ahol a kicsi biztonságban lenne.
  Remélem a gyámügy okos döntést hoz.”
 • 28. KLaci 2008. augusztus 07. 07:50
  „Ez a szegény gyerek a biztos halálra van ítélve az anyja mellet, viszont a hazai jogrendszer szerint minden esélye megvan rá, hogy a bíróság neki ítéli gyereket. A hazai jog ugyanis kizárólag az anyát védi. A gyerek nem számít! Számtalan példa van rá, hogy a labilis idegrendszerű anya a halálba vitte magával a gyermekét. A Rákosi rendszerben megalkotott törvény szinte változatlan formában a jogalkalmazók kezében van. Ez a mi kis Európa Unió kompatibilis jogrendszerünk.”
 • 27. Nórika 2008. augusztus 06. 22:16
  „lakme, nálad okosabb kevés van, itt meg senki! Ezt a cikket a Blikk írta, nekik semmit nem mondott Nóri. A Délmagyarnak a múlt héten beszélt arról, am most eszedbe jutoott abból, amit mondott.
  A mostani blikkes cikk már a gyerek megszerzéséről szól, a múltkori többi az öngyilkossági kisérlet.
  Érted, vagy ismételjem?
  Hajrá Nórika”
 • 26. ja 2008. augusztus 06. 22:08
  „.......hírnévre vágyott a leányzó hát megkapta ,akkor mi a fenét ugrál kis @”
 • 25. Cc 2008. augusztus 06. 19:51
  „Aki az első problémánál átlép a hídkorláton, talán szálljon magába.”
 • 24. lakme 2008. augusztus 06. 16:58
  „na most az előző cikk amelyet Oláh ? irt, abban azt sejtette a riportban, hogy a nő szereti a férjét és az is viszont szereti....
  ez vszont másról szól
  nagyon jó lenne, ha a két újságíró egyetértene, vagy csak úgy átszolna a másik asztalhoz... hogy figyu haver ez most drama legyen vagy komedia”
 • 23. Berdimedov 2008. augusztus 06. 16:11
  „Nem ugrott le a hídról-megakadályozták.Egy civil és egy rendőr segítségével,mielőtt átlépte volna a híd korlátját.Így szólt ez első híradás.”
 • 22. Fúj 2008. augusztus 06. 15:33
  „igazságosztó te egy nagy köcsög vagy az tuti.”
 • 21. P. Andi 2008. augusztus 06. 15:23
  „na Patrik25 és a többiek!!
  tényleg igazad van...rengetegen szeretik a nórit!! sztem csak olvass vissza és rájössz, hogy mennyien!!!

  szánalmas!!!! ki ő egy isten?, minek felfújni egy ilyen szart??? ez még erre sem méltó!!!

  rem. a következő sikerül neki!!!!!!!!! méghogy harcol a gyerekért?? áhh...hihetetlen...csak sjánálni tudom...”
 • 20. igazságosztó 2008. augusztus 06. 14:41
  „Én meg a te pofádat, te bunkó!!!”
 • 19. Fúj 2008. augusztus 06. 14:24
  „Leszarom az anyát is,apát is és a gyereket is amúgy is útálom őket.”
 • 18. y 2008. augusztus 06. 14:04
  „Ez egy primitív buta nőszemély!”
37 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Listával járják a szülők a szegedi tanszerboltokat

Szeged - Tavalyhoz képest nem drágultak jelentősen a tanszerek, ám a hamarosan kezdődő új iskolai tanév így is tízezres kiadásokra készteti a szülőket. Tovább olvasom