Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

A kisteleki a harmadik legbiztonságosabb járás

Kistelek - Három település van csak az országban, ahol kevesebb bűncselekményt regisztráltak, mint Kisteleken. A városban és körzetében öt év alatt felére csökkent a bűncselekmények száma.
A rendőrségi eljárásban regisztrált bűncselekmények számát tekintve a holtversenyben első Kapuvár és Kisbér, illetve a második helyezett Vasvár után a harmadik legbiztonságosabb járás lett a Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területébe tartozó körzet. A tavalyi évben összesen 291 esetben kellett intézkedni – ez mindössze 64-gyel több, mint a negatív rekordereké.

Szabó Zsolt, a Kisteleki Rendőrkapitányság megbízott vezetője elmondta: 2010 óta lényegében felére csökkent a rendőrségi eljárásban regisztrált bűncselekmények száma. Ennek pedig elsősorban a szemléletváltás az oka.
 

– Már az előző kapitány idejében is aktív közterületi szolgálatot láttunk el, a demonstratív jelenlét pedig visszatartó erőt jelent. A tavalyi évben több mint 7000 órával teljesítettek többet a rendőrök az ORFK által biztosított túlórakeret terhére a lakosság szubjektív közbiztonságérzetének javítása érdekében – mondta el a megbízott vezető.

Kisteleken, illetve a kapitányság illetékességi területéhez tartozó Balástyán, Bakson, Csengelén, Ópusztaszeren és Pusztaszeren a legjellemzőbb bűncselekmény a lopás volt: ez az esetek 40 százalékát tette ki. A rablás volt a legsúlyosabb eset, ebből is azonban mindössze egy történt. Emberölés pedig évek óta nem volt a körzetben.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tízmilliós károkat okoznak a migránsok a határzár megrongálásával!

Tízmilliós károkat okoznak a migránsok a határzár megrongálásával!
Ön kifizettetné-e a migránsokkal a határzár megrongálását? Mondja el a véleményét, szavazzon! Tovább olvasom