Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

A kisteleki Gyurkóéknál minden leány színötös

A kitűnők fotózásán találkoztunk a harmadikat végzett Gyurkó Csillával és elballagott nővérével, Erikával. Kistelekről utaztak Szegedre, és a fényképezőgép elé álltak, amíg édesanyjuk – a család harmadik színötös büszkesége – átvette a diplomáját.
Gyurkó László két színötös lányával, Csillával és Erikával. Fotó: Frank Yvette
A kisteleki Gyurkó lányok az ottani általános iskolában tanulnak. Pontosabban már csak a kicsi, Csilla jár oda, most megy negyedik osztályba. Erika idén ballagott, végig kitűnően tanult a nyolc év során. A Radnóti Miklós gimnázium humán szakán folytatja, de ott már, tette hozzá édesapjuk, Gyurkó László, megelégszenek azzal is, ha a csupa ötösök mellett becsúszik egy-két négyes.

– Itthon kezdjük a vakációt, kihasználom az alkalmat, hogy találkozzam még a régi osztálytársaimmal – mesélte a nyári szünet elejéről Erika. – Tanulnom is kell, mert néhány nap múlva középfokú angolvizsgát teszek. Remélem, sikerül, mert addig csak az angol és az angol tölti ki a napjaimat. Persze az internetet sem hanyagolom. Nem, ez nem függőség, csak a család reagál rá érzékenyen. A baráti kapcsolataimat az iwiw-en jelölgetem, és sokat lógok az osztályportálon. Feltettünk osztálykirándulásról szóló képeket, látható a tablónk, és rövid kis történeteket írunk egymásról. Szóval nem elég, hogy év közben együtt lehettünk, még a neten is összekapcsolódunk. Szeretek kirándulni és táncolni. Mazsorettcsoportunkkal idén nyáron Apátistvánfalvára indulunk néhány napra, igaz, hivatalosan edzőtábornak hívják.

Képlékeny még, mi is lesz a kitűnő lányból, ha nagy lesz. Talán tanár, mert történelmet és angolt tanul szívesen. És édesapja elárulja, soha nem kell noszogatni a lányait. Jó az agyuk, hallás után megjegyzik az anyagot. Csilla elmosolyodik, azért ő hallja, hogy „bezzeg a nővéred". A kicsi lánynak csak a helyesírás okoz gondot, de azt sok olvasással gyakorolja. Befejezte Fekete István Vukját, a családi nyaralásra pedig Erich Kästner A két Lotti című regényét utaztatja Korfura, mégpedig repülővel.

– Egyikünk sem ült még repülőn. A feleségem most diplomázott a főiskola rendezvényszervező szakán, ő a mi harmadik színötös büszkeségünk – mondja Gyurkó László. És a lányok családi kirándulást kértek a szép bizonyítványért. A két színötös lány bólogat, és édesapjukról elmesélik: apa vadász, vagyis inkább vadőr. A kisteleki fatelepen dolgozik, ő ott a főnök.

Pótfotózást tartunk ma 12 és 17 óra között a Szegedi Ifjúsági Házban. A játékra azok nevezhetnek, akik a 2005/2006-os tanévben mindenből ötös érdemjegyet szereztek, vagy „kitűnő" szöveges értékelést kaptak. Ezenkívül feltétel, hogy a szülők vagy nagyszülők közül valaki előfizessen lapunkra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A körforgalom hangsúlyos üzenő felület

Megszerettük a körforgalmat! Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a kilencvenes évek óta nő a… Tovább olvasom