Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

A kistérségi társulások háza

Több mint 67 millió forintból újult meg Mórahalmon az egykori alsótanyai iskola épülete, amely befogadja a homokháti és mórahalmi kistérségek intézményeit. Ezzel méltó helyen dolgozhatnak a térség közgazdászai, településkutatói, szociológusai.
A Sapard-program 57 millió 556 ezer forint támogatást nyújtott az alsótanyai régi iskola felújításához. Ezt 10 millióval toldotta meg a mórahalmi önkormányzat, s felújították a 19. század végén épült oktatási intézményt. A komplex kistérségi fejlesztőközpontban működnek homokháti és a mórahalmi kistérség településeinek irodái. A 250 négyzetméteres épület a térség közös programjainak is otthont ad.

Az összegből nem csupán az épület teljes rekonstrukcióját végezték el, hanem kialakítottak egy parkolót, és parkosítottak is. Nógrádi Zoltán polgármester elmondta: a Homokháti Kistérség települései együttműködésének bizonyítéka, hogy idén további 770 millió forintot nyertek a pályázatokon. A kistérség titka az, hogy egymás belügyeibe nem szólnak bele, viszont olyan dolgokra szövetkeznek, amelyekben közösen hatékonyabban tudnak eredményeket elérni. Így például együtt tartják fenn a pedagógiai szakszolgálatot, az orvosi ügyeletet, az idősellátást, a tanyagondnoki szolgálatot, együtt vásároltak a parlagfű irtására motoros fűkaszákat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Háromezer nyugdíjas kért távhőtámogatást Szegeden

Szegeden közel háromezer nyugdíjas kért távhődíj-támogatást november 15-éig. A jogosultak… Tovább olvasom